Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d'activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l'actitud prosocial a través de l'art en infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament, per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia. Tots els materials s'organitzen a través de 7 temàtiques:
D'EP Institut ha participat a l’acte internacional de cloenda del projecte Jobtribu a Itàlia Com a soci d'aquest projecte europeu, D'EP Institut ha participat en la conferència "New Technologies for career guidance and networking" amb una ponència a càrrec de Rachel Nelson, responsable de projectes internacionals, sobre "Self-guidance using online databses and social networks". A la ponència es van presentar dues eines d'orientació acadèmica i professional d’Educaweb: el GR i el NEPTU i també es va parlar sobre com es promociona l’ús d’aquestes eines a les xarxes socials. La conferència ha estat centrada en els nous reptes de l’orientació professional i els serveis d’ocupació per donar suport als joves, la seva ocupabilitat i la gestió de les habilitats transversals de la carrera, des d’una perspectiva europea. A més s'han realitzat sessions específiques, dedicades a una selecció de metodologies i eines dins dels contextos del consorci i basades en estratègies operatives per a integrar eines TIC en els serveis d’orientació. El programa de la conferència va incloure diverses presentacions en directe i a distància d’experts internacionals i professionals dels serveis d’orientació involucrats en les proves pilot, de diversos països europeus. Per més informació: www.jobtribu.eu
El projecte LEADER, cofinançat a través del Programa Erasmus + de la Unió Europea, identificarà o desenvolupar recursos i metodologies per a desenvolupar i avaluar habilitats de gestió de la carrera professional (CMS, les sigles en anglès). LEADER també té l’objectiu d’oferir eines útils a orientadors i orientadores professionals per implementar programes d’orientació de habilitats per la gestió de la carrera professional . Les activitats i resultats de LEADER inclouen: - L’anàlisi de les necessitats d’orientació i de marcs de habilitats per la gestió de carrera en 6 països per definir un model compartit; - Adaptació d’eines TIC del consorci per ajustar-les a les necessitats d’orientadors/es i usuaris/ies; -Prova pilot dels millors recursos i activitats de disseminació; - Desenvolupament de mòduls de formació per orientadors/es i mestres basats en l’aprenentatge cooperatiu - Creació d’una plataforma on-line per l’aprenentatge cooperatiu. Al desembre de 2014 el consorci de 6 països (Espanya, Itàlia, Regne Unit, Grècia, Romania i Turquia) es va reunir a la Universitat de Derby, Regne Unit per mantenir la primera reunió del projecte i organitzar el treball a realitzar durant aquest projecte que finalitzarà a l’agost de 2017. Enguany, durant el mes de maig de 2015 el consorci es va reunir a la Universitat Çukurova, d’Adana, Turquia per mantenir la segona reunió del projecte per parlar del primer anàlisi de les habilitats per la gestió de la carrera professional als 6 països. Més informació a la pàgina web del projecte: www.leaderproject.eu
El dilluns 22 de juny de 2015 es va realitzar la presentació de resultats de l'estudi sobre l'impacte dels programes de mobilitat europea en el creixement personal i professional dels participants del projecte MOB GAE. D'EP Institut es va presentar els resultats de l'estudi en conjunt amb Nexes, altre soci del projecte europeu que està finançat per la Comissió Europea dins del programa d'aprenentatge permanent, l'acció KA4. L'acte es va celebrar a la Casa del Mar de Barcelona amb l'assistència de més de 40 persones dels camps de la mobilitat internacional, l'orientació acadèmica i professional, ens locals i altres. Aquest estudi està basat en 2.289 respostes a una enquesta online, 243 entrevistes personals i 25 grups de discussió, ha analitzat quins aspectes a nivell personal i professional s’han vist beneficiats gràcies a l’estada a un altre país. D’entre els participants a l’estudi, el 51% ha realitzat mobilitat relacionada amb la feina, el 31% en l’estudi i un 8% per voluntariat. La majoria dels participants ha realitzat estudis o treballat a l’estranger entre els 21 i els 24 anys. Els resultats principals es resumeix en la següent infografia:
El dilluns 19 d'octubre de 2015 es va realitzar una presentació de resultats de l'estudi sobre l'impacte dels programes de mobilitat europea en el creixement personal i professional dels participants del projecte MOB GAE. D'EP Institut es va presentar els resultats de l'estudi en conjunt amb Nexes, altre soci del projecte europeu que està finançat per la Comissió Europea dins del programa d'aprenentatge permanent, l'acció KA4. L'acte es va celebrar a la Casa del Mar de Barcelona i va comptar amb una intervenció d'’Esther Estany, cap de l'àrea de programes internacionals del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya amb el títol "Passat, present i futur dels programes de mobilitat professional". Aquest estudi està basat en 2.289 respostes a una enquesta online, 243 entrevistes personals i 25 grups de discussió, ha analitzat quins aspectes a nivell personal i professional s’han vist beneficiats gràcies a l’estada a un altre país. D’entre els participants a l’estudi, el 51% ha realitzat mobilitat relacionada amb la feina, el 31% en l’estudi i un 8% per voluntariat. La majoria dels participants ha realitzat estudis o treballat a l’estranger entre els 21 i els 24 anys. Els resultats principals es resumeix en la següent infografia:
D'EP Institut participa en el projecte europeu DIGI Guidance que té l’objectiu de desenvolupar una eina d’orientació acadèmica professional pel context romanés. El projecte té un consorci internacional que treballa per millorar l’orientació acadèmica i professional en Romania. Els socis del projecte són romanesos de diferents contextos geogràfics (4 regions del país) i socis internacionals de Catalunya, Regne Unit i Itàlia que treballen per a la transferència d'una eina anglesa d'orientació acadèmica i professional. El producte que es desenvolupa, CAREER4U, està destinat a estudiants i persones que busquen feina. Al març de 2015 D'EP Institut va ser l'amfitrió de la tercera reunió internacional del projecte. 20 persones del consorci del projecte es van reunir a Barcelona per avaluar la prova pilot de l’eina d’orientació online. Es pot trobar més informació sobre el projecte i l’eina a la pàgina web i a través de Facebook. El projecte està finançat per la Unió Europea a través del Programa d'Aprenentatge Permanent, Leonardo da Vinci Projecte Multilateral - Transferència d'Innovació (TOI).
L'estructura del treball està canviant i la gestió de la pròpia carrera i del procés d'aprenentatge és un desafiament constant. Això fa necessari que els serveis d'educació i orientació s'encarreguin de promoure i desenvolupar en els ciutadans les habilitats necessàries per a dirigir el seu aprenentatge i la seva trajectòria professional al llarg de la vida.
El projecte LEADER, cofinançat a través del Programa Erasmus+ de la Unió Europea, té com a objectius definir i compartir una estructura de gestió de les competències professionals (CMS) i desenvolupar fonts de formació per als orientadors professionals. Les competències professionals són aquelles competències, atributs, actituds i coneixements que les persones necessiten per tal de gestionar les seves carreres. El seu desenvolupament és un dels objectius fonamentals de l'orientació permanent.
Com a empresa especialitzada en educació, formació i treball, D'EP Institut ha participat en l'elaboració el primer informe del projecte LEADER, “Descripció de les capacitats d'orientació”, presentat a la Conferència Internacional de Barcelona aquest mes d'abril. El document presenta una anàlisi de les dades recollides durant la primera fase del projecte i explora el concepte d'habilitats de gestió de la carrera professional des de la perspectiva dels països socis: Itàlia, Espanya, Romania, Grècia, Turquia i el Regne Unit. Les dades van ser recollides a través d'enquestes i grups focals formats per orientadors amb funcions relacionades amb la carrera professional en els països socis.
Després d'una primera reunió al Regne Unit l'any 2014 i una segona a Turquia el 2015, aquest mes d'abril el consorci ha celebrat a Barcelona la conferència “Lifelong guidance in Europe: improving Career Management Skills”, una trobada en la que s'han dut a terme una sèrie de sessions de treball amb els partners del projecte. L'objectiu principal de la conferència ha estat l'intercanvi de coneixements sobre els aspectes metodològics i pedagògics d'una nova xarxa de gestió d'habilitats professionals per a un sistema d'orientació europeu al llarg de tota la vida. Una trobada en la que professors, orientadors, educadors, tutors i formadors de tota Europa han intercanviat idees i coneixements sobre els nous models d'orientació professional i les noves eines d'orientació i formació.
Més informació: http://www.leaderproject.eu/
D'EP Institut ha presentat aquesta iniciativa internacional en la que ha participat El dimecres 27 de juny en el Centre Cultural la Farinera del Clot de Barcelona, D'EP Institut va presentar el projecte europeu Web Based Job Search Support (WBS) i el seu portal en castellà www.clubempleo.es. Durant la jornada, a més, es va impartir la conferencia "Orientació, TIC i competències: casos i experiències", a càrrec de Rachel Nelson, responsable de projectes de D'EP Institut i de Cristina Caldas, orientadora professional d'Educaweb. La conferència va donar a conèixer altres projectes europeus relacionats amb les TIC, orientació professional i les competències dels orientadors i orientadores professionals. A l'acte final del projecte, d'unes dues hores de durada, van assistir més de 40 professionals del sector de l'educació, la formació i el treball per conèixer aquesta iniciativa internacional, que permet crear una comunitat virtual de persones que busquen treball o volen desenvolupar les seves competències professionals. Així mateix, a través del WBS qualsevol persona aturada pot accedir als serveis d'orientació acadèmica i professional, com a exercicis d'acte-coneixement i acte-avaluació, sense fer-se càrrec dels costos que l'assistència presencial pot suposar. A més, els usuaris tenen la possibilitat de compartir experiències amb altres persones en la seva mateixa situació en els fòrums o utilitzant altres funcionalitats del portal com els comentaris sobre documents o els blocs, creant així, una comunitat virtual. El projecte ha creat 8 portals presents en diversos països d'Europa, inclosos dos de socis externs al projecte a Grècia i Romania. El projecte WBS està cofinançat per la Comissió Europea dins del Programa d'acció en l'àmbit de l'aprenentatge permanent i compta amb la participació d'Itàlia, Espanya, República Txeca, Eslovènia, Polònia i Bulgària. D'EP Institut ha estat l'única empresa catalana i estatal que ha participat en aquesta proposta internacional i ha comptat amb la col·laboració d'Educaweb, com a entitat especialitzada en l'orientació acadèmica i professional. El present projecte ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea. Aquesta comunicació és responsabilitat exclusiva del seu autor. La Comissió no és responsable de l'ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.
D'EP Institut ha participat a l’acte internacional de cloenda del projecte Jobtribu a Itàlia Com a partners d'aquest projecte europeu, D'EP Institut ha participat en la conferència "New Technologies for career guidance and networking" amb una ponència a càrrec de Rachel Nelson, responsable de projectes internacionals, sobre "Self-guidance using online databses and social networks". A la ponència es van presentar dues eines d'orientació acadèmica i professional d’Educaweb: el GR i el NEPTU i també es va parlar sobre com es promociona l’ús d’aquestes eines a les xarxes socials. La conferència ha estat centrada en els nous reptes de l’orientació professional i els serveis d’ocupació per donar suport als joves, la seva ocupabilitat i la gestió de les habilitats transversals de la carrera, des d’una perspectiva europea. A més s'han realitzat sessions específiques, dedicades a una selecció de metodologies i eines dins dels contextos del consorci i basades en estratègies operatives per a integrar eines TIC en els serveis d’orientació. El programa de la conferència va incloure diverses presentacions en directe i a distància d’experts internacionals i professionals dels serveis d’orientació involucrats en les proves pilot, de diversos països europeus. Per més informació: http://www.jobtribu.eu/ El present projecte ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea. Aquesta comunicació és responsabilitat exclusiva del seu autor. La Comissió no és responsable de l'ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.
Durant els dies 26, 27 i 28 de juny s'ha celebrat a Roma la sisena i última reunió transnacional dels socis del projecte LE.A.DE.R (Learning and Decision Making Resources) i la conferència final del projecte La reunió ha servit per a la coordinació dels socis i revisió dels productes intel·lectuals, així com per establir el pla de disseminació dels resultats un cop el projecte hagi finalitzat. La Conferència final titulada "CAREER MANAGEMENT SKILLS: a challenge for lifelong guidance systems" es va estructurar en tres sessions. A la primera es va oferir una visió internacional dels models de competències per a la gestió de la carrera professional. A la segona es van presentar les accions pilot dutes a terme en el marc del projecte en sis països per posar de manifest l'aplicabilitat del model a través de diferents experiències. D'EP Institut va presentar els resultats de la prova pilot en què va participar l'alumnat de PFI i PTT de l'IES La Ferreria i de batxillerat de l'Escola Pàlcam. Finalment, en la tercera sessió es va debatre sobre els models d'orientació per a la transició dels estudis al mercat laboral. Per a més informació sobre la conferència podeu consultar: http://www.leaderproject.eu/project-resources/final-conference.html