D’EP Institut compta amb una trajectòria extensa i una àmplia xarxa de socis nacionals i internacionals, que possibiliten la investigació i la innovació en noves metodologies i serveis, responent així a les necessitats emergents de les persones i institucions.
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2022- 2024)
VRGreenAdventure pretén promoure un comportament favorable al medi ambient d’estudiants de 10 a 14 anys i utilitza les noves tecnologies per ludificar i crear materials atractius a tal efecte. Al mateix temps el projecte promou l’apoderament del professorat per poder ensenyar als estudiants a desenvolupar competències de sostenibilitat mitjançant eines d’aprenentatge digitals i innovadores.
Liderat per: D’EP Institut.
Consorci: Fundació Privada GEM (Espanya), Uniao das Freguesias de Gondomor Valbom e Jovim (Gondomor- Portugal) Progressus Research & Counselling (Grècia), Private school Themistoklis (Grècia), Pascal Private English School Lemesos (Xipre), S.C.P. Serv Limited (Xipre).
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2022- 2024)
GreenGame és un projecte que pretén desenvolupar un comportament favorable al medi ambient mitjançant intervencions de conscienciació i atenció plena. El projecte desenvolupa una sèrie de materials pel professorat i alumnat d’entre 10 i 14 anys: un programa psicoeducatiu; un joc en línia; un manual de GreenGame per a nens i nenes; i un manual de suport de GreenGame per a professors/educadors.
Liderat per: Creative Ideas (Letònia).
Consorci: IBTR (Grècia), Gimnàs Arsakeio de Patras (Grècia), Akademia Humanistyczno Ekonomiczna w Lodzi (Polònia), Unió de Parròquies Gondomar (S. Cosme), Valbom i Jovim (Portugal) i D’EP Institut.
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2021- 2024)
L’objectiu principal del projecte Pledge és desenvolupar un programa d’orientació escolar en línia sòlid, amb fonaments i atractiu per als usuaris, animant-los en el procés de presa de decisions. En el projecte es posaran en pràctica tot un seguit d’activitats i accions ludificades, en les quals es durà a terme una orientació cap a l’ús d’eines digitals. El projecte cerca oferir serveis d’orientació als estudiants per a millorar les competències relacionades amb la gestió de la carrera professional, així com per acompanyar-los en les transicions al llarg de la seva vida: habilitats al llarg de la vida i de tota la vida necessàries per navegar pels seus itineraris educatius i professionals.
Liderat per: D’EP Institut.
Consorci: Centro Studi Pluriversum (Itàlia), Universidade do Minho (Portugal), IDV ÖZEL Bilkent Middle School (Turquia).
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2021- 2023)
PRIME és un projecte que se centra en l’aprenentatge inicial relacionat amb la carrera professional, l’orientació comunitària i la ludificació per prevenir la desvinculació de l’escola i qüestionar els estereotips professionals. Aquest aprenentatge inicial inclou activitats a les escoles de primària dissenyades per oferir als nens des d’edat primerenca un ampli ventall d’experiències i exposició a l’educació, les transicions i el món laboral.
Liderat per: Assindustria Consulting (Itàlia).
Consorci: Centrul Judetean de Resurse Si Assitenta Educacionala Vrancea (Romania), , Centro Studi Pluriversum (Itàlia), Arsakeio Gymnasium Patras (Grècia), ISON Psychometrica (Grècia), Universidad de Valladolid (Espanya), Virolai (Espanya), D’EP Institut.
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2021- 2023)
Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d’activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l’actitud prosocial a través de l’art. S’adreça a infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament, per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia.
Liderat per: Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Lodzi (Polònia).
Consorci: Cooperative d’Initiative Jeunes (França), Radosas Idejas (Letònia), ISON Psychometrica (Grècia), Ellinoagliki Agogi (Grècia), D’EP Institut.
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2021- 2023)
L’objectiu principal d’aquest projecte és desenvolupar eines d’avaluació i suport digital perquè els centres de secundària puguin autoavaluar i desenvolupar el seu programa d’orientació acadèmica i professional per tal de reduir l’abandonament escolar prematur. A més també s’oferirà una formació online per al professorat i professionals de l’orientació a través de la caixa d’eines TACKLE.
Liderat per: D’EP Institut.
Consorci: Consorci d’Educació de Barcelona (Espanya), Centro Studi Pluriversum (Itàlia), ISON Psychometrica (Grècia), Iskra Desenvolupament SCCCL (Espanya).
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2019- 2022)
L’objectiu d’aquest projecte és promoure la competència emprenedora, la creativitat i el sentit d’iniciativa especialment entre els joves.
Liderat per: Coopérative d’Initiative Jeunes (FR).
Consorci: ISON Psychometrica (Grècia), Centrum Wspierania Edukacji i Przedsiębiorczości (Polònia), União das Freguesias Gondomar (S. Cosme) Valbom e Jovim (Portugal), Studio Risorse (Itàlia) i D’EP Institut.
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2017-2021)
L’objectiu d’aquest projecte és identificar i desenvolupar eines i metodologies per donar suport al desenvolupament d’habilitats per a la gestió de la trajectòria formativa i professional a primària.
Liderat per: Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională al Municipiului Bucureşti (Romania).
Consorci: Institute of Educational Sciences (Romania), University of Florence (Itàlia), Centro Studi Pluriversum (Itàlia), Istituto Comprensivo di Maniago (Itàlia), VIA University College (Dinamarca), CASCAiD Ltd (Regne Unit), Ozel Bilkent Ortaokulu (Turquia) i D’EP Institut.
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2016-2018)
L’objectiu d’aquest projecte és la creació d’un sistema d’indicadors per mesurar els resultats i impacte dels serveis d’orientació.
Liderat per: D’EP Institut
Consorci: Diputació de Barcelona (Espanya), University of Applied Labour Studies-HdBA (Alemanya), ISON Psychometrica (Grècia), Centro Studi Pluriversum (Itàlia).
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2014-2017)
L’objectiu d’aquest projecte és identificar i desenvolupar eines i metodologies per donar suport al desenvolupament d’habilitats per a la gestió de la trajectòria formativa i professional.
Liderat per: Università di Camerino (Itàlia).
Consorci: Centro Studi Pluriversum (Itàlia), University of Derby (Regne Unit), Cascaid Ltd (Regne Unit), Politehnica din Bucuresti (Romania), Cukurova Universitesi (Turquia), Athens University (Grècia), Institouto Anaptixis (Grècia) i D’EP Institut.
Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2014-2016)
L’objectiu d’aquest projecte és la creació d’un model i eina d’avaluació per a ciutats i comunitats i els seus serveis d’orientació.
Liderat per: D’EP Institut
Consorci: Diputació de Barcelona (Espanya), Centro Studi Pluriversum (Itàlia), MediaEra (Itàlia), Institute of Educational Sciences (Romania), Center for Education and Professional Development Step by Step (Romania), ISON Psychometrica (Grècia) i Gymnasio Thrakomakedonon (Grècia).
Programa marc: Lifelong Learning Programme – Key Activity 4: Dissemination (2014-2015)
L’objectiu d’aquest projecte és avaluar l’impacte d’experiències de mobilitat en el creixement personal i professional, l’autonomia i l’ocupabilitat dels participants en aquestes experiències.
Liderat per: Accademia Europea di Firenze (Itàlia)
Consorci: Euroyouth (Portugal), Rede Inducar (Portugal), Pro European Network (Bulgària), North West Academy (Regne Unit), Intern Europe (Regne Unit), PLATO (Xipre), Intercultural Institute of Timisoara (Romania), Paragon Europe (Malta), Vuste Envis (Txèquia), Amadeus (Àustria), GEB (Alemanya), CAP Ulysse (França), ZNI (Eslovènia), Semper Avanti (Polònia), Oneco (Espanya), Nexes (Espanya) i D’EP Institut.