DEPLAB

Els projectes següents estan cofinançats pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d’aquesta pàgina web és responsabilitat exclusiva del D’EP Institut i ni la Comissió Europea, ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) són responsables de l’ús que es pugui fer de la informació aquí difosa.

VRGreen Adventure: Promoting green lifestyles through virtual reality

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2022- 2024)

VRGreenAdventure pretén promoure un comportament favorable al medi ambient d’estudiants de 10 a 14 anys i utilitza les noves tecnologies per ludificar i crear materials atractius a tal efecte. Al mateix temps el projecte promou l’apoderament del professorat per poder ensenyar als estudiants a desenvolupar competències de sostenibilitat mitjançant eines d’aprenentatge digitals i innovadores.

Liderat per: D’EP Institut.

Consorci: Fundació Privada GEM (Espanya), Uniao das Freguesias de Gondomor Valbom e Jovim (Gondomor- Portugal) Progressus Research & Counselling (Grècia), Private school Themistoklis (Grècia), Pascal Private English School Lemesos (Xipre), S.C.P. Serv Limited (Xipre).

Green Game

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2022- 2024)

GreenGame és un projecte que pretén desenvolupar un comportament favorable al medi ambient mitjançant intervencions de conscienciació i atenció plena. El projecte desenvolupa una sèrie de materials pel professorat i alumnat d’entre 10 i 14 anys: un programa psicoeducatiu; un joc en línia; un manual de GreenGame per a nens i nenes; i un manual de suport de GreenGame per a professors/educadors.

Liderat per: Creative Ideas (Letònia).

Consorci: IBTR (Grècia), Gimnàs Arsakeio de Patras (Grècia), Akademia Humanistyczno Ekonomiczna w Lodzi (Polònia), Unió de Parròquies Gondomar (S. Cosme), Valbom i Jovim (Portugal) i D’EP Institut.

PLEDGE: The promise of gamified online guidance tools to support career management skills

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2021- 2024)

L’objectiu principal del projecte Pledge és desenvolupar un programa d’orientació escolar en línia sòlid, amb fonaments i atractiu per als usuaris, animant-los en el procés de presa de decisions. En el projecte es posaran en pràctica tot un seguit d’activitats i accions ludificades, en les quals es durà a terme una orientació cap a l’ús d’eines digitals. El projecte cerca oferir serveis d’orientació als estudiants per a millorar les competències relacionades amb la gestió de la carrera professional, així com per acompanyar-los en les transicions al llarg de la seva vida: habilitats al llarg de la vida i de tota la vida necessàries per navegar pels seus itineraris educatius i professionals.

Liderat per: D’EP Institut.

Consorci: Centro Studi Pluriversum (Itàlia), Universidade do Minho (Portugal), IDV ÖZEL Bilkent Middle School (Turquia).

PRIME: PRomoting and IMproving career-related Education in primary education

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2021- 2023)

PRIME és un projecte que se centra en l’aprenentatge inicial relacionat amb la carrera professional, l’orientació comunitària i la ludificació per prevenir la desvinculació de l’escola i qüestionar els estereotips professionals. Aquest aprenentatge inicial inclou activitats a les escoles de primària dissenyades per oferir als nens des d’edat primerenca un ampli ventall d’experiències i exposició a l’educació, les transicions i el món laboral. 

Liderat per: Assindustria Consulting (Itàlia).

Consorci: Centrul Judetean de Resurse Si Assitenta Educacionala Vrancea (Romania), , Centro Studi Pluriversum (Itàlia), Arsakeio Gymnasium Patras (Grècia), ISON Psychometrica (Grècia), Universidad de Valladolid (Espanya), Virolai (Espanya), D’EP Institut.

Cultura Universalis: Enhancing intercultural competence through art

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2021- 2023)

Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d’activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l’actitud prosocial a través de l’art. S’adreça a infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament,  per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia.

Liderat per: Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Lodzi (Polònia).

Consorci: Cooperative d’Initiative Jeunes (França), Radosas Idejas (Letònia), ISON Psychometrica (Grècia), Ellinoagliki Agogi (Grècia),  D’EP Institut.

TACKLE: Digital toolbox for schools to tackle Early School Leaving and disadvantage through guidance

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2021- 2023)

L’objectiu principal d’aquest projecte és desenvolupar eines d’avaluació i suport digital perquè els centres de secundària puguin autoavaluar i desenvolupar el seu programa d’orientació acadèmica i professional per tal de reduir l’abandonament escolar prematur. A més també s’oferirà una formació online per al professorat i professionals de l’orientació a través de la caixa d’eines TACKLE.

Liderat per: D’EP Institut.

Consorci: Consorci d’Educació de Barcelona (Espanya), Centro Studi Pluriversum (Itàlia), ISON Psychometrica (Grècia), Iskra Desenvolupament SCCCL (Espanya).

ENTRE-FORWARD: Enhancing Entrepreunership Skills

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2019- 2022)

L’objectiu d’aquest projecte és promoure la competència emprenedora, la creativitat i el sentit d’iniciativa especialment entre els joves.

Liderat per: Coopérative d’Initiative Jeunes (FR).

Consorci: ISON Psychometrica (Grècia), Centrum Wspierania Edukacji i Przedsiębiorczości (Polònia), União das Freguesias Gondomar (S. Cosme) Valbom e Jovim (Portugal), Studio Risorse (Itàlia)  i D’EP Institut.

Jobland: Teaching Skills and Resources for Improving Career Learning aSchool

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2017-2021)

L’objectiu d’aquest projecte és identificar i desenvolupar eines i metodologies per donar suport al desenvolupament d’habilitats per a la gestió de la trajectòria formativa i professional a primària.

Liderat per: Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională al Municipiului Bucureşti (Romania).

Consorci: Institute of Educational Sciences (Romania), University of Florence (Itàlia), Centro Studi Pluriversum (Itàlia), Istituto Comprensivo di Maniago (Itàlia), VIA University College (Dinamarca), CASCAiD Ltd (Regne Unit), Ozel Bilkent Ortaokulu (Turquia) i D’EP Institut.

Keyway: Connecting Guidance Services to Key Impact Indicators

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2016-2018) 

L’objectiu d’aquest projecte és la creació d’un sistema d’indicadors per mesurar els resultats i impacte dels serveis d’orientació.

Liderat per: D’EP Institut

Consorci: Diputació de Barcelona (Espanya), University of Applied Labour Studies-HdBA (Alemanya), ISON Psychometrica (Grècia), Centro Studi Pluriversum (Itàlia).

LEADER: LEarning And Decision making Resources

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2014-2017)

L’objectiu d’aquest projecte és identificar i desenvolupar eines i metodologies per donar suport al desenvolupament d’habilitats per a la gestió de la trajectòria formativa i professional.

Liderat per: Università di Camerino (Itàlia).

Consorci: Centro Studi Pluriversum (Itàlia), University of Derby (Regne Unit), Cascaid Ltd (Regne Unit), Politehnica din Bucuresti (Romania), Cukurova Universitesi (Turquia), Athens University (Grècia), Institouto Anaptixis (Grècia) i D’EP Institut.

Guiding Cities

Programa marc: Erasmus + – Key Activity 2: Strategic Partnerships (2014-2016)

L’objectiu d’aquest projecte és la creació d’un model i eina d’avaluació per a ciutats i comunitats i els seus serveis d’orientació.

Liderat per: D’EP Institut

Consorci: Diputació de Barcelona (Espanya), Centro Studi Pluriversum (Itàlia), MediaEra (Itàlia), Institute of Educational Sciences (Romania), Center for Education and Professional Development Step by Step (Romania), ISON Psychometrica (Grècia) i Gymnasio Thrakomakedonon (Grècia).

MOB G.A.E.: MOBility as a source of personal and professional Growth, Autonomy and Employability

Programa marc: Lifelong Learning Programme – Key Activity 4: Dissemination (2014-2015)

L’objectiu d’aquest projecte és avaluar l’impacte d’experiències de mobilitat en el creixement personal i professional, l’autonomia i l’ocupabilitat dels participants en aquestes experiències.

Liderat per: Accademia Europea di Firenze (Itàlia)

Consorci: Euroyouth (Portugal), Rede Inducar (Portugal), Pro European Network (Bulgària), North West Academy (Regne Unit), Intern Europe (Regne Unit),  PLATO (Xipre), Intercultural Institute of Timisoara (Romania), Paragon Europe (Malta), Vuste Envis (Txèquia), Amadeus (Àustria), GEB (Alemanya), CAP Ulysse (França), ZNI (Eslovènia), Semper Avanti (Polònia), Oneco (Espanya), Nexes (Espanya) i D’EP Institut.

Anteriorment a 2014, D’EP Institut ha participat en el següents projectes:

  • DIGI Guidance (Leonardo da Vinci: Transfer of Innovation – 2013-2015).
  • Widening the Future (Comenius – 2012-2014).
  • T-Tactic@School (Leonardo da Vinci: Transfer of Innovation – 2011-2013).
  • JOBTRIBU (Progress Programme – 2011-2013).
  • IMPROVE (Grundtvig – 2011-2012).
  • WBS: webbased jobsearch support (EACEA: Key Activity 3 – 2010-2012).
  • Career Guidelines (Leonardo da Vinci: Transfer of Innovation – 2009-2011).
  • TACTIC (Leonardo da Vinci: Key Activity 4 – 2008-2009).
  • The Virtual Job Club (TVJ) (Leonardo da Vinci: Pilot projects 2004-2006).