LA NOSTRA
HISTÒRIA

Els projectes següents estan cofinançats pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d’aquesta pàgina web és responsabilitat exclusiva del D’EP Institut i ni la Comissió Europea, ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) són responsables de l’ús que es pugui fer de la informació aquí difosa.

DEP són les sigles de l’Institut d’Estudis i Professions, una entitat privada nascuda l’any 1995 de la mà d’una psicòloga i d’un sociòleg, Montserrat Oliveras i Bagués i Enric Renau i Permanyer. Després d’uns anys d’iniciació professional en diverses entitats i empreses, d’ampliació d’estudis a Itàlia i als Estats Units, i d’una anàlisi del panorama empresarial, públic i universitari català, tots dos es van atrevir a constituir una empresa, amb totes les conseqüències i riscos que això comportava.

Sense gaires recursos propis, però amb molta empenta i il·lusió, una certa experiència en projectes anteriors, una bona formació i, sobretot, la col·laboració de bons professionals i el suport familiar, es va constituir la societat l’any 1995. Se’n va ubicar la seu al carrer Pau Claris de Barcelona i també es va comptar amb un despatx a la Institució Cultural del ICCIC per realitzar el servei d’orientació a la ciutadania, fruit d’un conveni de col·laboració amb la mateixa Fundació ICCIC.

D’acord amb l’especialitat de cadascun dels dos socis fundadors, DEP es va estructurar en dues àrees: l’una, l’orientació acadèmica i professional, i l’altra, la recerca sociològica, amb un fort èmfasi en tot allò que tenia a veure amb l’educació, la formació i el món del treball, però el seu camp d’activitat es va anar obrint a altres àmbits socials i a les polítiques públiques.

La distribució inicial de les tasques d’informació i assessorament que s’encomanaven es feia segons les especialitats dels seus fundadors: el suport i consell a les persones des del vessant psicològic, i el suport i consell a les organitzacions públiques i privades des del vessant sociològic i politològic.

L’any 1997, quan es començava a intuir la revolució digital a nivell mundial, i a l’Institut DEP es rebien encàrrecs de diverses empreses, administracions i fundacions que tenien a veure amb Internet, les bases de dades i la gestió de la informació (les terminals de Servicaixa o el Servei Català del Voluntariat, per exemple), es va decidir dedicar una part dels recursos de l’empresa a crear un portal educatiu d’orientació acadèmica i professional. L’any 1998 es van iniciar les proves beta del primer portal educatiu de l’Estat, Educaweb.com. L’any 2000 Educaweb es va constituir en una empresa independent, però impulsada financerament i estratègicament per DEP.

Educaweb és actualment un dels líders del món virtual en l’àmbit de la formació i una referència com a portal d’orientació, amb serveis i continguts de qualitat, honestos i fiables. I un bon negoci per a DEP, que té, en ell, un dels seus principals actius. Centenars d’universitats i centres de formació l’utilitzen per donar a conèixer la seva oferta acadèmica i milions de persones per informar-se i orientar-se acadèmicament.

Des de l’any 2000, per tant, DEP concentra la seva activitat en la recerca, i la informació social i la consultoria estratègica, mentre que Educaweb ofereix els serveis d’orientació acadèmica i professional.

En aquest període, amb la reestructuració de DEP, es consoliden dues àrees d’activitat: la Recerca, sota el paraigua denominat Institut DEP, i la Consultoria Estratègica.

Actualment DEP és una organització especialitzada en l’àmbit social que realitza activitats de recerca sociològica, consultoria i serveis relacionats amb l’obtenció, gestió i difusió d’informació. DEP dóna suport a empreses,institucions públiques i entitats sense afany de lucre en la seva presa de decisions tàctiques i estratègiques, tot aportant-los coneixement i eines per a una bona comunicació.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Tens dubtes? Si vols que t’ajudem en qualsevol de les nostres àrees, envia’ns un formulari i et contestarem el més aviat possible.
Contactar per saber-ne més