CCOO de Catalunya i DEP Institut realitzen jornades orientatives per als estudiants de medicina i/o infermeria de les universitats catalanes

El dilluns 17 de novembre va començar el primer taller d’orientació, d’un total de sis, plantejat per Comissions Obreres de Catalunya i DEP Institut a les universitats catalanes públiques que imparteixen els estudis de medicina i/o infermeria sobre els sistemes sanitaris.

Toni Tuà, de CCOO, es fa càrrec de la presentació d’aquests tallers i Silvia Rueda, responsable de l’àrea de salut i qualitat de vida de DEP Institut, desenvolupa els continguts.

En aquestes jornades es presenten els principals resultats de l’estudi sobre el coneixement dels sistemes sanitaris dels futurs titulats i titulades en ciències de la salut promogut per la Secretaria de Política Social de CCOO de Catalunya i realitzat per DEP Institut durant el curs 2009-2010. A més, es mostren els aspectes més importants dels tres models sanitaris (liberal, de seguretat social i sistema nacional de salut). Un dels aspectes centrals del taller és l’anàlisi de les característiques més importants dels sistemes espanyol i català a partir d’una breu contextualització històrica, destacant els elements diferenciadors del model català en relació al desenvolupament professional.

Les properes sessions programades són:

  • 4 nov de 12:00 a 14:00 a la facultat de medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • 15 nov de 13:00 a 15:00 a la facultat de medicina de la UAB
  • 17 nov de 12:00 a 14:00 a la facultat de medicina de la UAB
  • 21 nov de 19:15 a 21:00 a la facultat d’infermeria de la Universitat de Girona (UdG)
  • 25 nov de 13:00 a 15:00 a la facultat de medicina de la UAB