JOBLAND pretén que els estudiants de Primària ampliïn el seu coneixement sobre les professions, aprenguin a conèixer-se a si mateixos i reconèixer el seu potencial, i adquireixin habilitats clau que els facilitarà en el futur una presa de decisions més informada i fonamentada sobre el seu projecte de vida i professional.

D’EP Institut, juntament amb altres 9 entitats de el sector educatiu i formatiu de 6 països de la Unió Europea han estat els responsables de crear i provar el marc metodològic de el projecte Jobland, així com els recursos i materials didàctics creats.

Aquest material didàctic es pot descarregar de manera gratuïta des del web del projecte, perquè el professorat pugui formar-se i aplicar els jocs i activitats a classe, i així ajudar a l’alumnat a adquirir habilitats per a la gestió de la carrera.

En què consisteix els recursos de Jobland per Primària?

Els recursos didàctics de JOBLAND, que han estat provats i aplicats en més de 70 escoles d’Europa, són els següents:

1. Un marc metodològic per a l’aprenentatge d’habilitats per a la gestió de la carrera a l’escola, que ha estat creat a partir de 200 qüestionaris i grups focals per recopilar les necessitats de formació i els recursos d’orientació que el professorat de primària requereix per abordar l’orientació a l’aula.
2. Un curs de formació virtual, així com un manual, perquè el professorat comprengui el projecte i pugui millorar l’ensenyament de competències per a la gestió de la carrera a Primària.
3. Dissenya mi futur: una col·lecció de 30 unitats didàctiques amb activitats d’orientació específiques per a alumnat de 6 a 8 anys, 8 a 10 i 10 a 12, amb l’objectiu de treballar 5 gran àrees de les habilitats per a la gestió de la carrera:
a. Efectivitat personal
b. Gestió de les relacions personals
c. Trobar i accedir a una feina
d. Gestionar la vida i la carrera
e. Entendre el món
4. Un joc educatiu virtual per a introduir i donar suport a l’aprenentatge d’habilitats per a la gestió de la carrera a les escoles Primària.
5. Una guia dirigida a orientadors i professors que els permetrà comprendre el marc metodològic de el projecte i aplicar eficaçment les activitats a classe.
6. Jobland Day – Un acte virtual de presentació (en anglès).

Les unitats didàctiques estan disponibles en anglès i també castellà. A més, les activitats es resumeixen en una col·lecció de videos per compartir i difondre entre professionals de l’orientacció i educació.