Conferència final del projecte europeu Widening the Future

El 4 de setembre celebrem a Siena la Conferència final del projecte europeu Widening the Future. Aquesta iniciativa, finançada per la Comissió Europea en el marc del programa Comenius, ha tingut com a principals objectius fomentar l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre escoles, mestres, tutors, orientadors i psicopedagogs; conèixer i crear nou coneixement sobre l’orientació acadèmica i professional a Primària; i identificar recursos pedagògics i d’orientació per l’alumnat.

El projecte ha implicat escoles i mestres de cinc països: Dinamarca, Espanya, Itàlia, el Regne Unit i Romania a través dels set socis que han participat en el projecte: Provincia di Siena (líder del projecte), Centro Studi Pluriversum (coordinador), Regione autonoma Friuli Venezia Giulia, DEP Institut, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Cascaid Ltd i University College de Capital.

La Conferència comptarà amb la presentació per part d’Annalisa Cannoni, en representació de la Comissió Europea (DG Educació i Cultura), seguit de les presentacions magistrals de Ronald Sultana, professor de la Universitat de Malta i director de EMCER, Jørgen Brock, del Ministeri d’Educació de Dinamarca i membre de ELGPN, Nicki Moore, investigador de la Universitat de Derby, Marius Martínez, investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de la AIOSP, i Giulio Iannis, expert de l’orientació professional del Centre Studi Pluriversum. Les sessions finals les duran a terme Giovanna Del Gobbo, professora i investigadora a la Universitat de Florència, i Speranzino Ferraro, representant de l’orientació professional del Ministeri d’Educació italià. El programa de la jornada també inclou presentacions d’experts i professionals de les escoles i els serveis implicats en les accions del projecte (bones pràctiques i prova pilot d’una eina d’orientació adreçada a l’alumnat de Primària).

Programa de la Conferència.

Més informació: https://facebook.com/WideningTheFuture

El present projecte ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea. Aquesta comunicació és responsabilitat exclusiva del seu autor. La Comissió no és responsable de l’ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.