El dilluns 19 d’octubre de 2015 es va realitzar una presentació de resultats de l’estudi sobre l’impacte dels programes de mobilitat europea en el creixement personal i professional dels participants del projecte MOB GAE.  DEP Institut es va presentar els resultats de l’estudi en conjunt amb Nexes, altre soci del projecte europeu que està finançat per la Comissió Europea dins del programa d’aprenentatge permanent, l’acció KA4.

L’acte es va celebrar a la Casa del Mar de Barcelona i va comptar amb una intervenció d’’Esther Estany, cap de l’àrea de programes internacionals del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya amb el títol “Passat, present i futur dels programes de mobilitat professional”.

Aquest estudi està basat en 2.289 respostes a una enquesta online, 243 entrevistes personals i 25 grups de discussió, ha analitzat quins aspectes a nivell personal i professional s’han vist beneficiats gràcies a l’estada a un altre país. D’entre els participants a l’estudi, el 51% ha realitzat mobilitat relacionada amb la feina, el  31% en l’estudi i un 8% per voluntariat. La majoria dels participants ha realitzat estudis o treballat a l’estranger entre els 21 i els 24 anys.

Els resultats principals es resumeix en la següent infografia:

MOBGAE_Infografia_CAT