Dels més de 1.400 cursos existents el 21,1% són d’idiomes segons el cens confeccionat per DEP Institut

A Vilafranca del Penedès (Barcelona) hi ha un total de 110 entitats amb oferta formativa. Dels més de 1.400 cursos que s’estima que s’imparteixen, els idiomes són la temàtica predominant amb el 21,1%. En segon lloc, amb el 15,4%, trobem l’educació musical, la dansa i el teatre i amb l’11,3% els cursos relacionats amb l’esport. Aquesta informació s’extreu del cens i l’estudi de les entitats amb oferta d’aprenentatge de la ciutat catalana, desenvolupat per DEP Institut en el marc del projecte innovador Aprendre a Vilafranca. Aquest projecte s’està duent a terme des del Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca amb el suport del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu.

Més de la meitat de les entitats que concentren l’oferta d’aprenentatge a Vilafranca pertany al tercer sector (53,1%). Entre aquestes, destaquen les entitats culturals o de lleure amb el 26,3%. El sector privat amb ànim de lucre representa el 31,3%, el 26,3% del qual correspon a les empreses.

De tots aquests organismes més de la meitat no disposa de pàgina web on donar-se a conèixer, per això la informació extreta del cens s’integrarà en un portal on-line, confeccionat per Educaweb.com, on es presentaran les característiques i la formació que imparteixen les diferents entitats, a més de les seves dades de contacte. Dins del web també s’incorporarà una eina d’orientació professional anomenada Ipsum. Així mateix, DEP Institut realitzarà un estudi sobre les necessitats d’aprenentatge de la població i la demanda de professionals per part de les empreses.

Com a punt final d’Aprendre a Vilafranca, Educaweb.com organitzarà una fira de l’orientació on es presentaran totes les iniciatives que s’han dut a terme amb l’objectiu de millorar el capital humà de la ciutat, incidint en la formació i l’ocupació dels ciutadans.