Dels més de 1.400 cursos existents el 21,1% són d’idiomes segons el cens confeccionat per D’EP Institut
A Vilafranca del Penedès (Barcelona) hi ha un total de 110 entitats amb oferta formativa. Dels més de 1.400 cursos que s’estima que s’imparteixen, els idiomes són la temàtica predominant amb el 21,1%. En segon lloc, amb el 15,4%, trobem l’educació musical, la dansa i el teatre i amb l’11,3% els cursos relacionats amb l’esport. Aquesta informació s’extreu del cens i l’estudi de les entitats amb oferta d’aprenentatge de la ciutat catalana, desenvolupat per D’EP Institut en el marc del projecte innovador Aprendre a Vilafranca. Aquest projecte s’està duent a terme des del Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca amb el suport del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu.
Més de la meitat de les entitats que concentren l’oferta d’aprenentatge a Vilafranca pertany al tercer sector (53,1%). Entre aquestes, destaquen les entitats culturals o de lleure amb el 26,3%. El sector privat amb ànim de lucre representa el 31,3%, el 26,3% del qual correspon a les empreses.
De tots aquests organismes més de la meitat no disposa de pàgina web on donar-se a conèixer, per això la informació extreta del cens s’integrarà en un portal on-line, confeccionat per Educaweb.com, on es presentaran les característiques i la formació que imparteixen les diferents entitats, a més de les seves dades de contacte. Dins del web també s’incorporarà una eina d’orientació professional anomenada Ipsum. Així mateix, D’EP Institut realitzarà un estudi sobre les necessitats d’aprenentatge de la població i la demanda de professionals per part de les empreses.
Com a punt final d’Aprendre a Vilafranca, Educaweb.com organitzarà una fira de l’orientació on es presentaran totes les iniciatives que s’han dut a terme amb l’objectiu de millorar el capital humà de la ciutat, incidint en la formació i l’ocupació dels ciutadans.
Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d'activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l'actitud prosocial a través de l'art en infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament, per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia. Tots els materials s'organitzen a través de 7 temàtiques:
Punt de Referència és una associació que acompanya a jovent tutelat i extutelat i/o en risc d’exclusió en el seu procés d’emancipació. Durant el 2022 i el 2023, D’EP Institut ha donat suport a l’associació en l’avaluació de projectes relacionats amb:
La Fundació Caja Navarra aporta anualment un fons destinat a les crisis humanitàries oblidades. D’EP Institut va donar suport en la gestió de la convocatòria de 2023 en què es van presentar 8 entitats i se’n van beneficiar tres: Manos Unidas, UNICEF i EACNUR. Concretament D’EP s’ha encarregat de preparar els materials pel jurat, sistematitzant els criteris d’avaluació, recollir les seves aportacions i oferir els resultats de la seva valoració.
D’EP Institut ha dinamitzat les sessions impulsades pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) per identificar els 10 reptes per al Desenvolupament Sostenible (edició 2022 - publicada el 2023) que han comptat amb la participació de l’Aliança Catalunya 2030. La tasca desenvolupada per D’EP Institut ha estat la preparació dels continguts i materials per les sessions, la dinamització d’aquestes i l’anàlisi i presentació de les conclusions. Prèviament a la primera sessió es va portar a terme una consulta online a membres de l’Aliança per tal de centrar el debat. En total s’han realitzat 4 sessions d’una durada aproximada de 4 hores cadascuna. Podeu consultar l’informe a: https://cads.gencat.cat/web/.content/Documents/Informes/2023/10-REPTES-15_09_23-ACCESSIBLE.pdf
DE’P Institut ha elaborat la “Guia pràctica d’avaluació dels Plans Locals de Salut”(PLS) a sol·licitud de la Diputació de Barcelona, per tal de tenir un document que faciliti l’avaluació i per tant valorar l’acompliment dels objectius plantejats. La guia aporta pautes per planificar i desenvolupar el seguiment i l’avaluació del PLS, i també fa recomanacions sobre la difusió dels resultats obtinguts. S’estructura en 6 capítols i en el darrer s’ofereix un decàleg amb els 10 principis bàsics a tenir en compte en la realització del seguiment i/o avaluació d’un PLS. Per més informació: https://llibreria.diba.cat/cat/llibre/guia-practica-d-avaluacio-d-un-pla-local-de-salut_69070