El 2 de març de 2017 els alumnes dels PFI i PTT de l’Institut La Ferreria de Montcada i Reixac van participar en una prova pilot en el marc del projecte europeu LEADER (LEarning And Decision making Resources).

El projecte es basa en la perspectiva de l’orientació al llarg de la vida i té com a objectiu desenvolupar un model teòric de les competències per a la gestió de la carrera professional i recursos pels professionals de l’orientació i el professorat.

DEP Institut i Educaweb van col·laborar per planificar i desenvolupar l’acció d’orientació. En primer lloc es va portar a terme una sessió de formació dirigida al professorat per explicar el model de competències per a la gestió de la carrera professional desenvolupat dins el projecte LEADER. Posteriorment es va portar a terme el taller amb l’alumnat. L’activitat escollida “També hi ha bones notícies” (http://www.orientacio-accesitransformacio.cat/activitats-docents/2-tambe-hi-ha-bones-noticies/) va ser seleccionada per treballar la capacitat de fer front a les adversitats i canvis que s’esdevenen a la vida i carrera professional.

Els alumnes varen participar en l’activitat de forma activa i al final de la sessió van fer una notícia de premsa sobre el seu futur professional.

Finalment, professorat i alumnat varen respondre un qüestionari per avaluar el model teòric i l’activitat.

Més informació: http://pqpilaferreria.blogspot.com.es/2017/03/taller-dorientacio-pel-projecte-de-vida.html