El dilluns 22 de juny de 2015 es va realitzar la presentació de resultats de l’estudi sobre l’impacte dels programes de mobilitat europea en el creixement personal i professional dels participants del projecte MOB GAE.  DEP Institut es va presentar els resultats de l’estudi en conjunt amb Nexes, altre soci del projecte europeu que està finançat per la Comissió Europea dins del programa d’aprenentatge permanent, l’acció KA4.

L’acte es va celebrar a la Casa del Mar de Barcelona amb l’assistència de més de 40 persones dels camps de la mobilitat internacional, l’orientació acadèmica i professional, ens locals i altres.

Aquest estudi està basat en 2.289 respostes a una enquesta online, 243 entrevistes personals i 25 grups de discussió, ha analitzat quins aspectes a nivell personal i professional s’han vist beneficiats gràcies a l’estada a un altre país. D’entre els participants a l’estudi, el 51% ha realitzat mobilitat relacionada amb la feina, el  31% en l’estudi i un 8% per voluntariat. La majoria dels participants ha realitzat estudis o treballat a l’estranger entre els 21 i els 24 anys.

Els resultats principals es resumeix en la següent infografia:

MOBGAE_Infografia_CAT