DEP s’ha encarregat del pre-test de la campanya publicitària “Estiu 2008 Conducció i distraccions”.

El Servei Català de Trànsit (SCT) de la Generalitat de Catalunya ha llançat la campanya de prevenció d’accidents per a aquest estiu 2008 amb l’eslògan “Quan condueixis, mira la carretera”. Però prèviament, li va encomanar a DEP la realització d’un pre-test de les diferents propostes fetes per les agències de comunicació, per, finalment, triar el més ben considerat per tres grups de conductors de diferents edats.

Aquesta fase prèvia es va dur a terme amb la intenció de saber quin dels espots aconseguia conscienciar els conductors i conductores de les moltes distraccions que hi ha a l’hora de conduir i que depenen de les seves accions i la seva voluntat (l’ús del mòbil, gps , parlar amb un passatger, etc).

El pre-test dels diferents anuncis s’ha centrat en conèixer les reaccions generades i la valoració global de la campanya, si el seu missatge era entès correctament, si era clar, coherent i creïble i, a més si era capaç de modificar actituds, imatges i conductes. També s’han valorat altres aspectes formals com ara els plànols, la música, la veu en off, el jingle, l’eslògan, i el tancament.

DEP ja havia treballat anteriorment per al Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya en la realització d’un post-test de la seva campanya publicitària del 2006 “CLAC i RUM”.