Nou projecte europeu en el que participa D’EP Institut
L’objectiu del projecte MOB GAE, co-finançat per la Unió Europea en el marc del programa Aprenentatge al Llarg de la Vida, té com a principal objectiu avaluar l’impacte dels intercanvis i experiències de mobilitat internacional (Leonardo da Vinci, Erasmus, Erasmus per a Emprenedors, EVS, entre molts altres).
El consorci del projecte, que ha aconseguit implicar 18 organitzacions (incloent D’EP Institut) de 14 països diferents, va celebrar la primera reunió de treball a Florència (Itàlia) el passat 24 i 25 de gener de 2014 per acordar el pla d’acció 2014-2015.
El projecte contempla la recopilació de testimonis entorn a experiències de mobilitat, i la seva difusió a través del bloc del projecte (www.mobgae.eu), la realització d’una enquesta on line, focus groups i entrevistes personals a una mostra de participants.
El maig de 2015, el consorci organitzarà un Flash Mob que implicarà a tots els països participants per difondre l’impacte de la mobilitat tant des de la perspectiva del creixement personal i professional com de la identitat europea.
With the support of the Lifelong Learning Programme of the European Union
VRGreen Adventure és una iniciativa innovadora per respondre a la creixent necessitat d’incentivar actituds proambientals en l’alumnat des d’una edat primerenca. Aquest projecte, co-finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, s'ha liderat des de D’EP Institut i ha creat diversos materials educatius perquè els i les alumnes es converteixin en agents de canvi verd. En el marc del projecte s’ha creat :
Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d'activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l'actitud prosocial a través de l'art en infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament, per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia. Tots els materials s'organitzen a través de 7 temàtiques:
Punt de Referència és una associació que acompanya a jovent tutelat i extutelat i/o en risc d’exclusió en el seu procés d’emancipació. Durant el 2022 i el 2023, D’EP Institut ha donat suport a l’associació en l’avaluació de projectes relacionats amb:
La Fundació Caja Navarra aporta anualment un fons destinat a les crisis humanitàries oblidades. D’EP Institut va donar suport en la gestió de la convocatòria de 2023 en què es van presentar 8 entitats i se’n van beneficiar tres: Manos Unidas, UNICEF i EACNUR. Concretament D’EP s’ha encarregat de preparar els materials pel jurat, sistematitzant els criteris d’avaluació, recollir les seves aportacions i oferir els resultats de la seva valoració.
D’EP Institut ha dinamitzat les sessions impulsades pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) per identificar els 10 reptes per al Desenvolupament Sostenible (edició 2022 - publicada el 2023) que han comptat amb la participació de l’Aliança Catalunya 2030. La tasca desenvolupada per D’EP Institut ha estat la preparació dels continguts i materials per les sessions, la dinamització d’aquestes i l’anàlisi i presentació de les conclusions. Prèviament a la primera sessió es va portar a terme una consulta online a membres de l’Aliança per tal de centrar el debat. En total s’han realitzat 4 sessions d’una durada aproximada de 4 hores cadascuna. Podeu consultar l’informe a: https://cads.gencat.cat/web/.content/Documents/Informes/2023/10-REPTES-15_09_23-ACCESSIBLE.pdf