D’EP s’ha fet càrrec de l’estudi sobre la incorporació laboral dels graduats de l’Escola Superior de Disseny
El 88,3% dels titulats a l’Escola Superior de Disseny ELISAVA troba feina en menys de sis mesos i el 36,7% triga menys d’un mes en treballar en una feina pròpia de la seva formació. Així ho confirma l’estudi realitzat per D’EP Institut sobre la incorporació laboral de les persones que han finalitzat els estudis de grau entre l’any 2005 i 2008 a ELISAVA.
En una escala del 0 al 10, les persones graduades consideren que la dificultat per obtenir el primer treball propi de la formació cursada és molt baixa (2,3 punts). Alhora, la seva satisfacció amb la feina és notable (7,1 punts), sobretot a causa de que el contingut d’aquesta és altament valorat (7,1 punts).
Els aspectes més destacats d’ELISAVA per part dels enquestats han estat la bona formació en eines informàtiques i digitals, la qualitat del professorat que imparteix els aprenentatges i el programa docent dels estudis de grau.
La població d’estudi ha estat l’alumnat graduat dels anys 2005-2006, 2006-2007 i 2007-2008 en alguns dels tres estudis de grau que ofereix l’escola ELISAVA: Arquitectura Tècnica, Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial i Grau Superior en Disseny.
ELISAVA i D’EP ja han treballat junts anteriorment. El 2007, D’EP va realitzar un projecte per a l’Escola Superior de Disseny sobre el perfil del seu alumnat de màsters i postgraus. D’aquest s’extreia que el 56,2% dels seus estudiants eren estrangers i que el perfil predominant, amb el 37,4%, era el de l’alumna de 25 o més anys provinent de Mèxic, Brasil, Portugal i Itàlia.
Actualment D’EP Institut i ELISAVA continuen treballant en altres estudis centrats en la situació laboral de qui ha realitzat formació de màster o postgrau en aquest centre i en la satisfacció de les empreses ocupadores.
VRGreen Adventure és una iniciativa innovadora per respondre a la creixent necessitat d’incentivar actituds proambientals en l’alumnat des d’una edat primerenca. Aquest projecte, co-finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, s'ha liderat des de D’EP Institut i ha creat diversos materials educatius perquè els i les alumnes es converteixin en agents de canvi verd. En el marc del projecte s’ha creat :
Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d'activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l'actitud prosocial a través de l'art en infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament, per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia. Tots els materials s'organitzen a través de 7 temàtiques:
Punt de Referència és una associació que acompanya a jovent tutelat i extutelat i/o en risc d’exclusió en el seu procés d’emancipació. Durant el 2022 i el 2023, D’EP Institut ha donat suport a l’associació en l’avaluació de projectes relacionats amb:
La Fundació Caja Navarra aporta anualment un fons destinat a les crisis humanitàries oblidades. D’EP Institut va donar suport en la gestió de la convocatòria de 2023 en què es van presentar 8 entitats i se’n van beneficiar tres: Manos Unidas, UNICEF i EACNUR. Concretament D’EP s’ha encarregat de preparar els materials pel jurat, sistematitzant els criteris d’avaluació, recollir les seves aportacions i oferir els resultats de la seva valoració.
D’EP Institut ha dinamitzat les sessions impulsades pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) per identificar els 10 reptes per al Desenvolupament Sostenible (edició 2022 - publicada el 2023) que han comptat amb la participació de l’Aliança Catalunya 2030. La tasca desenvolupada per D’EP Institut ha estat la preparació dels continguts i materials per les sessions, la dinamització d’aquestes i l’anàlisi i presentació de les conclusions. Prèviament a la primera sessió es va portar a terme una consulta online a membres de l’Aliança per tal de centrar el debat. En total s’han realitzat 4 sessions d’una durada aproximada de 4 hores cadascuna. Podeu consultar l’informe a: https://cads.gencat.cat/web/.content/Documents/Informes/2023/10-REPTES-15_09_23-ACCESSIBLE.pdf