DEP Consultoria Estratègica ha format part del projecte des dels seus inicis

 

Es preveu que l’obertura del primer i únic centre de Colegios del Mundo (United World Colleges, UWC, en les seves sigles en anglès) a Espanya tingui lloc el 2013 en Comillas (Cantàbria). Així s’ha determinat després que la Junta Directiva Internacional de Colegios del Mundo Unido hagi concedit l’Aprovació Preliminar al Projecte de creació de l’UWC Espanya. Aquesta és la tercera etapa d’un total de quatre i el seu propòsit és analitzar si la iniciativa plantejada compleix amb els requeriments educatius, arquitectònics, econòmics i financers. En l’última fase, la d’Aprovació final, es determinarà quan s’inaugurarà definitivament el nou centre.

La Fundació del Comitè Espanyol de Colegios del Mundo Unido i DEP Consultoria Estratègica porten més 3 anys treballant conjuntament perquè Espanya pugui comptar amb un dels seus col·14legis. Per això, primer, durant el 2007, es va analitzar la viabilitat d’ubicar un d’aquests centres a l’Estat espanyol i la possibilitat d’adaptar el projecte educatiu d’UWC a les característiques culturals, sociodemogràfiques i educatives dels països de la conca mediterrània.

Així mateix, una vegada concretada la probabilitat de poder dur-se a terme, es va elaborar el projecte definitiu amb la distribució de les diferents àrees del campus, el pla TIC i la documentació necessària per a la seva aprovació. El setembre de 2008, la Fundació Comitè Espanyol de Colegios del Mundo Unido, després d’estudiar diferents ofertes, sempre amb l’assessorament de DEP, va triar la localització de Comillas, per instal·lar el nou centre.

Un cop determinada la seva ubicació, l’objectiu ha estat la superació de les quatre fases que s’han d’assolir per crear finalment un UWC. Amb aquest propòsit, DEP ha visitat els United World Colleges d’altres països com, per exemple, el Mahindra United World College of Índia a Pune, o l’Atlantic College del país de Gal·les per a així, identificar i aplicar al nou col·legi les millors pràctiques.