DEP Institut col·labora amb el primer estudi sobre el coneixement social de la malaltia

El primer estudi sobre coneixement social de la Esclerosi Múltiple, en el que ha col•laborat DEP Institut, revela que més de la meitat de la població espanyola està poc informada sobre la malaltia, i que el coneixement sobre la mateixa està relacionat amb els estadis més avançats i discapacitants.

L’estudi, realitzat a partir d’una enquesta a 3.800 persones de les 17 Comunitats Autònomes, mostra també que dos de cada deu persones creu probable tenir Esclerosi Múltiple al llarg de la seva vida i que més de la meitat reconeix tenir temor a patir aquesta malaltia.

Entre les conseqüències que es deriven de patir Esclerosi Múltiple, les que més preocupen són especialment la dependència (49,7%) i la limitació de l’activitat física (35,9%), mentre que les menys conegudes i que menys preocupació generen són les conseqüències més lleus, com els problemes de visió o de la bufeta.

Durant la roda de premsa de presentació dels resultats de l’estudi, la doctora Ester Moral, coordinadora del Grup d’Estudi de Malalties Demielinitzants de la Societat Espanyola de Neurologia, va destacar que “és important que la població sàpiga que el pronòstic d’aquesta malaltia ha canviat en els últims anys de manera important i que, si són diagnosticats a temps i correctament tractats, la seva evolució pot ser molt bona. Continua sent una malaltia seriosa però amb els tractaments actuals, juntament amb els que estan per arribar en un futur proper, aconseguirem que el control sobre aquesta malaltia millori dia a dia”.

A la foto, d’esquerra a dreta: Silvia Rueda (DEP Institut), Ana Torredemer (Presidenta de la Associació de Pacients EME), Baltasar del Moral Majado (Secretari General de la Associació de Pacients AEDEM), Ester Moral (Coordinadora del Grup d’Estudi de Malalties Desmielinitzants de la SEN) i Carlos Martinez (Director Mèdic de Genzyme).

Més informació: www.sanofi.es