D’EP Institut ha avaluat la satisfacció dels usuaris d’aquesta experiència pionera a Catalunya
Els 118.739 ciutadans i ciutadanes atesos durant el primer any de funcionament de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de Girona, la primera en acollir els serveis territorials de tota una demarcació, han valorat amb un 8,4 sobre 10 el servei ofert. Els aspectes més ben valorats són l’ordre i la neteja (8,9), l’amabilitat de les persones que treballen (8,8) i l’horari d’atenció al públic (8,8). Així s’extreu d’una enquesta realitzada per D’EP Institut durant el mes de maig per la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
Des de la data d’obertura de l’Oficina, el 16 de juny de 2010, fins al 16 de juny de 2011, l’OAC ha donat servei a 553 persones cada dia, amb una afluència puntual de 800 a 1.000 usuaris, i 3.076 cada setmana.
El 52% dels usuaris ha demandat informació genèrica com, registre de documents, cèdules d’habitabilitat, conciliacions, entre d’altres. La resta, el 48%, ha sol·licitat ajuda per a gestions concretes de cada departament. El temps mig d’espera per fer tràmits d’atenció generalista és de 7 minuts i en l’atenció especialitzada, de 14 minuts.
El 60,4% de les persones usuàries s’ha dirigit a l’OAC de Girona per dur a terme algun tràmit o consulta relacionat amb els serveis a la ciutadania. No obstant això, 2 de cada 5 persones usuàries s’ha remès a l’oficina per fer un tràmit o consulta relacionat amb l’empresa (39,6%). En aquest sentit, mentre que el 71,7% fan la gestió a títol particular, el 28,3% visita l’OAC de Girona com a professional.
El 80,8% dels tràmits són resolts i el 19,2 % queden pendents de resolució, especialment pel fet d’haver d’esperar resposta o per faltar documentació .
El 32,9% de les persones ateses per l’OAC de Girona ha conegut el servei a través de coneguts i familiars, el 25,9% mitjançant altres institucions i el 14,2% pel portal Gencat.cat.
El 38,8% de les persones usuàries es dirigien per primera vegada a l’OAC de Girona i el 24,2% ho feien per segona vegada en els últims tres mesos. Cal destacar que gairebé 1 de cada 4 usuaris ( 23,3% ) ha anat més de tres vegades en els últims mesos.
14 juliol, 2011
VRGreen Adventure és una iniciativa innovadora per respondre a la creixent necessitat d’incentivar actituds proambientals en l’alumnat des d’una edat primerenca. Aquest projecte, co-finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, s'ha liderat des de D’EP Institut i ha creat diversos materials educatius perquè els i les alumnes es converteixin en agents de canvi verd. En el marc del projecte s’ha creat :
Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d'activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l'actitud prosocial a través de l'art en infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament, per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia. Tots els materials s'organitzen a través de 7 temàtiques:
Punt de Referència és una associació que acompanya a jovent tutelat i extutelat i/o en risc d’exclusió en el seu procés d’emancipació. Durant el 2022 i el 2023, D’EP Institut ha donat suport a l’associació en l’avaluació de projectes relacionats amb:
La Fundació Caja Navarra aporta anualment un fons destinat a les crisis humanitàries oblidades. D’EP Institut va donar suport en la gestió de la convocatòria de 2023 en què es van presentar 8 entitats i se’n van beneficiar tres: Manos Unidas, UNICEF i EACNUR. Concretament D’EP s’ha encarregat de preparar els materials pel jurat, sistematitzant els criteris d’avaluació, recollir les seves aportacions i oferir els resultats de la seva valoració.
D’EP Institut ha dinamitzat les sessions impulsades pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) per identificar els 10 reptes per al Desenvolupament Sostenible (edició 2022 - publicada el 2023) que han comptat amb la participació de l’Aliança Catalunya 2030. La tasca desenvolupada per D’EP Institut ha estat la preparació dels continguts i materials per les sessions, la dinamització d’aquestes i l’anàlisi i presentació de les conclusions. Prèviament a la primera sessió es va portar a terme una consulta online a membres de l’Aliança per tal de centrar el debat. En total s’han realitzat 4 sessions d’una durada aproximada de 4 hores cadascuna. Podeu consultar l’informe a: https://cads.gencat.cat/web/.content/Documents/Informes/2023/10-REPTES-15_09_23-ACCESSIBLE.pdf