D’EP Institut està col·laborant amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Terrassa per a realitzar la Diagnosi de discapacitats adquirides derivades de situacions sobrevingudes al municipi de Terrassa.
Els objectius d’aquesta diagnosi són: realitzar una fotografia de la realitat de la discapacitat sobrevinguda al municipi; definir els recursos existents i el circuit actual d’acompanyament a les persones del municipi amb discapacitat sobrevinguda; i dissenyar el protocol d’actuació futur per l’acompanyament a les persones del municipi amb discapacitat sobrevinguda (com s’atén de manera integral a la persona que ha tingut molts canvis en diferents àmbits de la seva vida -autonomia, benestar i vinculació social-).
Per assolir aquests objectius, D’EP Institut farà servir tant metodologies qualitatives com quantitatives. Pel que fa a les quantitatives, es recolliran i analitzaran les dades estadístiques existents sobre les discapacitats adquirides derivades de situacions sobrevingudes, a més d’analitzar les dades proporcionades per la Diputació de Barcelona sobre el perfil de les persones usuàries dels serveis de salut de Terrassa. Pel que fa a la dimensió qualitativa, l’equip farà una cerca documental, elaborarà un mapa d’actors i realitzarà tot un seguit d’entrevistes a persones expertes.
VRGreen Adventure és una iniciativa innovadora per respondre a la creixent necessitat d’incentivar actituds proambientals en l’alumnat des d’una edat primerenca. Aquest projecte, co-finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, s'ha liderat des de D’EP Institut i ha creat diversos materials educatius perquè els i les alumnes es converteixin en agents de canvi verd. En el marc del projecte s’ha creat :
Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d'activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l'actitud prosocial a través de l'art en infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament, per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia. Tots els materials s'organitzen a través de 7 temàtiques:
Punt de Referència és una associació que acompanya a jovent tutelat i extutelat i/o en risc d’exclusió en el seu procés d’emancipació. Durant el 2022 i el 2023, D’EP Institut ha donat suport a l’associació en l’avaluació de projectes relacionats amb:
La Fundació Caja Navarra aporta anualment un fons destinat a les crisis humanitàries oblidades. D’EP Institut va donar suport en la gestió de la convocatòria de 2023 en què es van presentar 8 entitats i se’n van beneficiar tres: Manos Unidas, UNICEF i EACNUR. Concretament D’EP s’ha encarregat de preparar els materials pel jurat, sistematitzant els criteris d’avaluació, recollir les seves aportacions i oferir els resultats de la seva valoració.
D’EP Institut ha dinamitzat les sessions impulsades pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) per identificar els 10 reptes per al Desenvolupament Sostenible (edició 2022 - publicada el 2023) que han comptat amb la participació de l’Aliança Catalunya 2030. La tasca desenvolupada per D’EP Institut ha estat la preparació dels continguts i materials per les sessions, la dinamització d’aquestes i l’anàlisi i presentació de les conclusions. Prèviament a la primera sessió es va portar a terme una consulta online a membres de l’Aliança per tal de centrar el debat. En total s’han realitzat 4 sessions d’una durada aproximada de 4 hores cadascuna. Podeu consultar l’informe a: https://cads.gencat.cat/web/.content/Documents/Informes/2023/10-REPTES-15_09_23-ACCESSIBLE.pdf