Un any més Fira de Barcelona compta amb D’EP Institut per tal d’oferir un ventall d’activitats i serveis d’Orientació Acadèmica i Professional a les persones que assisteixen al Saló de l’Ensenyament 2020, que tindrà lloc entre el 18 i el 22 de març.

Les 10 activitats clau del Servei d’Orientació del Saló de l’Ensenyament 2020 són:

   – Visites guiades, un recorregut orientador pel Saló de l’Ensenyament.

   – Tallers EP, xerrades sobre els diferents elements clau del la tria d’uns estudis adreçades a alumnat i famílies.

   – Càpsules Update, seminaris adreçats a professorat per tal d’empodera’l en la seva tasca orientadora.

  – Les professions en joc, taules rodones en el que professionals amb diferents itineraris formatius, trajectòries professionals singulars vinculades a diversos sectors d’activitat, comparteixen coneixements i reptes amb l’alumnat.

   – El repte de decidir, Activitat room escape, en la que l’alumnat s’haurà d’enfrontar al “repte de decidir”. És a dir, hauran de “Viure” el procés de presa de decisions.

   – Àgora FP, espai experiencial i de descoberta d’un dels itineraris formatius amb més potencialitat, però a la vegada més desconeguts per part dels joves: la Formació Professional i la seva modalitat dual.

   – Assessorament individualitzat, Servei personalitzat de consultes dels visitants per tal d’acompanyar en la presa de decisions, resoldre els dubtes relacionats amb l’elecció d’itineraris formatius i facilitar la informació necessària per conèixer més a fons les característiques de l’oferta formativa i professional.

   – Telèfon d’atenció a l’estudiant i professorat 93 737 81 07, Número de telèfon des d’on un equip d’orientadores resoldrà els dubtes vinculats a l’oferta formativa, itineraris o expositors que els alumnes poden visitar durant el Saló així com dubtes relacionats amb la realització, inscripció i/o gestió de les activitats que pugui tenir el professorat. Servei actiu de l’1 de febrer al 30 de març.

   – Servei de consultes on line, servei per a la resolució de dubtes vinculats amb el món de la formació i les professions. Servei actiu de l’1 de febrer al 30 de març, a www.ensenyament.com.

   – Kit: “El teu Saló”, Materials didàctics, fitxes i eines de suport a l’orientació pel professorat (descarregable a www.ensenyament.com) Permet l’acompanyament en la presa de decisió d’uns estudis i una professió de l’alumnat.

Així mateix, en el Saló Futura, enguany D’EP Institut dinamitzarà l’activitat “Tens una cita amb el futur!” en la que les persones que estan cercant un màster podran participar en un speed dating amb les empreses en les que podrien realitzar les pràctiques. A més, i en format breu, l’equip d’orientació impartirà unes càpsules breu sobre els aspectes clau a l’hora de triar un màster.

Més informació a: www.ensenyament.com i www.salofutura.com