Inicio
  • Consultoria i estudis
  • Educació i orientació
DEP Institut - Coneixe'ns! - D'EP
  • Nosaltres
  • Història
  • Menció Enric Renau i Permanyer
  • DEPLab
  • Clients
  • Contactar
  • Borsa de treball

Estudis i consultoria

  • Què fem
    • Diagnòstics i avaluació de necessitats
    • Avaluació de serveis, plans, programes i polítiques
    • Estudis i avaluacions d’impacte
    • Processos participatius i deliberació
    • Planificació estratègica i consultoria
    • Recerca i transferència de coneixement
  • Projectes
  • Confien en nosaltres
  • Contactar

Educació i orientació

  • Què fem
    • Orientació
    • Projectes educatius
    • Comunicació
  • Projectes
  • Confien en nosaltres
  • Contactar
Projectes

DEP Institut – Coneixe’ns!

Descarregar la presentació

Projectes




Veure tots els projectes
chev-left
chev-right
S’amplien les accions d’orientació acadèmica del servei d’orientació del Saló de l’Ensenyament 2023

D’EP Institut s’encarrega del servei d’orientació a l’alumnat del Saló de l’Ensenyament

  Des de fa més de 20 anys, D’EP Institut s’encarrega de portar a terme el servei d’orientació a l’alumnat que ofereix Fira de Barcelona en el marc del Saló de l’Ensenyament. Aquest servei consisteix a orientar als i les joves que es troben en un moment de transició educativa i en procés de construcció del seu projecte de vida i professional a través de diferents activitats i serveis. L’activitat principal i amb més trajectòria de totes és el servei d’orientació individualitzada, on un equip d’orientadores atén in situ les consultes d’alumnat, famílies i professorat. També s’ofereixen xerrades adreçades a alumnat, famílies i professionals i visites guiades per saló per tal de conèixer l’oferta formativa, els recursos i serveis que s’ofereixen en el marc de l’esdeveniment. Com a novetat d’aquesta edició, s’ha dissenyat un “Kitbox Famílies”, un material amb recursos per ajudar a les famílies a acompanyar als seus fills i filles en la presa de decisions. Des de fa 5  edicions també s’ofereix el “Kitbox-Escoles”, un material adreçat a docents i professionals de l’orientació que vulguin optimitzar la seva visita al saló. De forma prèvia i posterior al saló, s’ofereix un servei d’atenció telefònica i un servei de consultes en línia per a resoldre dubtes i oferir informació sobre l’esdeveniment. Més informació a:
https://www.ensenyament.com/ca/tematiques/serveis-dorientacio/

Santa Eulària des Riu (Eivissa) aposta per l’orientació acadèmica i professional a través de la fira Futuria+Jove

D’EP Institut col·labora en conceptualització i desenvolupament de Futuria + Jove, una fira d’orientació organitzada per l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu (Eivissa) organitza des de fa 9 edicions Futuria + Jove, una fira d’orientació que té com a objectiu acompanyar al jovent en la construcció del seu projecte de vida i professional, així com complementar la tasca orientadora que realitzen els centres educatius. La fira s’adreça a alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat del municipi de Santa Eulària des Riu.   Des de fa 8 edicions, D’EP Institut col·labora amb l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu en la conceptualització de la fira, així com en el desenvolupament de les activitats a través del seu equip d’orientadores. La darrera edició de Futuria + Jove es va celebrar el gener del 2023 al Centre Cultural de Jesús i va consistir en la realització de tallers i xerrades sobre els elements clau a l’hora d’escollir uns estudis i una professió (autoconeixement, oferta formativa i mercat de treball).   Més informació a:
https://www.futuriajove.com/

45 anys impulsant i reconeixent projectes que transformen l’educació a través de la cultura i les arts

D’EP Institut s’encarrega de l’oficina tècnica dels Premis Baldiri Reixac

  Els Premis Baldiri Reixac són uns guardons amb 45 anys de trajectòria que tenen com a objectiu impulsar i reconèixer projectes que transformin l’educació i donin resposta als nous reptes socials i educatius des de la cultura i les arts. En la darrera edició dels premis i davant els desafiaments globals actuals, els Baldiri han posat en aquesta edició el focus en escoles i mestres amb projectes innovadors que busquen futurs més sostenibles. Les categories d’enguany han estat: 1) Premi Baldiri a l’escola transformadora, 2) Premi Baldiri a projectes artístics (subcategories llengua catalana i emergència climàtica) i 3) Premi Baldiri a experiències innovadores. Des del curs 2019-2020, D’EP Institut col·labora en la conceptualització de les bases de les diferents convocatòries i s’encarrega de l’oficina tècnica dels Premis Baldiri Reixac. Per a més informació:
https://fundaciocarulla.cat/premis-baldiri-reixac/

LCI Barcelona, Escola de Disseny i Arts Visuals, ofereix activitats als centres de secundària de Catalunya

D’EP Institut col·labora amb LCI Barcelona en la conceptualització i desenvolupament d’algunes de les iniciatives adreçades als centres de secundària de Catalunya

LCI Barcelona, Escola de Disseny i Arts Visuals, en la seva voluntat d’acostar-se als centres d’educació secundària, dotar de valor els estudis i professions vinculades al disseny i la creativitat, així com promoure aquestes vocacions, ha desenvolupat diverses iniciatives adreçades a alumnat de secundària.  D’EP Institut col·labora en les iniciatives que a continuació es presenten.  
Premi LCI al millor treball final de Batxillerat LCI Barcelona convoca anualment, i des del curs 2018-19, el Premi LCI al millor treball final de Batxillerat. Es tracta d’un guardó per a reconèixer aquells projectes realitzats per alumnat de Batxillerat de centres públics, privats i concertats de Catalunya que facin un treball de recerca relacionat amb les àrees de formació de LCI Barcelona:  Disseny de Moda, Disseny Gràfic, Disseny d'Interiors, Animació, Disseny de Videojocs, Disseny de Producte, Fotografia i Innovació i Creativitat.   LCI Quest LCI Quest és una eina per a la reflexió i l’autoconeixement que té com a objectiu acompanyar a l’alumnat en el procés de reflexió i presa de decisions respecte al seu futur acadèmic i professional.   L’eina planteja tot un seguit de preguntes per a conèixer el grau d’assoliment de les competències per a la gestió de la carrera professional i també sobre interessos acadèmics i professionals. Un cop finalitzat el test, es genera un informe de retorn per ajudar a l’alumnat a reflexionar i a prendre decisions sobre la tria d’uns estudis i una professió.  
Junior Report
LCI Barcelona col·labora amb Junior Report – el diari per a joves lectors –  en la difusió de propostes, recursos i temes d’actualitat que fomentin el pensament crític de l’alumnat.   En el marc d’aquesta col·laboració i també amb D’EP Institut com a institució està especialitzada en orientació acadèmica i professional, s’ha posat en marxa una nova secció d’orientació acadèmica.   Per a conèixer totes les iniciatives de LCI Barcelona adreçades a centres d’educació secundària: https://ca.lcibarcelona.com/sobre-nosaltres/centres-educatius

Adela de Trenquelleon redefineix la comunicació del seu projecte educatiu

D’EP Institut acompanya a l’escola Adela de Trenquelleon en les seves accions de màrqueting educatiu i comunicació

  D’EP Institut ha acompanyat a l’Adela de Trenquelleon, un col·legi marianista situat en el barri de Sant Martí de Provençals des del 1960, en la millora de les seves accions de màrqueting educatiu i comunicació. D’EP Institut, ha realitzat un diagnòstic detallat dels diferents processos de comunicació interna i externa del centre educatiu, el qual ha desencadenat en diferents accions de millora. Entre les diferents accions, es destaca la renovació de la pàgina web del col·legi, la revisió de les jornades de portes obertes i el seu material promocional. Per a més informació sobre l’Adela:
https://www.catmarianistes.com/

La UOC connecta a l’alumnat d’FP amb el món universitari

D’EP Institut s’encarrega de la secretaria tècnica del programa que pretén apropar a l’alumnat d’FP al món universitari

  La UOC, en el seu compromís amb l’educació, desenvolupa accions dirigides a alumnat de diferents etapes educatives. Des del curs 2018-19 la UOC ofereix activitats adreçades a alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) amb l’objectiu de connectar l’alumnat d’FP amb el món universitari. Al llarg de les diferents edicions del programa, s’han dut a terme accions que apropessin a l’alumnat al món laboral des de la perspectiva reflexiva de la universitat, donant a conèixer la importància de la formació al llarg de la vida, així com les oportunitats que ofereix estudiar en la universitat. En les darreres edicions del programa, s’ha posat el focus en la millora de l’accés al mercat laboral i la gestió de la carrera professional a través d’una setmana d’orientació amb de webinars de lliure accés i portats a terme per experts en matèria d’orientació professional.

Els pediatres espanyols atenen una mitjana de 32 pacients al dia

L'augment de la població infantil evidencia la necessitat de professionals de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària Els pediatres d'Atenció Primària haurien d'atendre com a màxim uns 21 nens i adolescents al dia, però en realitat, com a mitjana reben uns 32 pacients diàriament. Fins i tot en algunes comunitats com Andalusia poden arribar a assolir les 70 consultes diàries per professional. Així mateix, el 50% de les comunitats autònomes està per sobre de les mil cartilles per pediatre quan la quota òptima es considera entre 800 i 1.000, i dediquen una mitjana de 9,4 minuts per pacient mentre que el recomanable són 12,7 minuts. Totes aquestes dades s'extreuen de l'estudi "La Pediatria Extrahospitalària i d'Atenció Primària: situació actual i perspectives de futur" realitzat per la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (SEPEAP) juntament amb DEP Institut, gràcies a la participació de 528 professionals de tot Espanya. En l'estudi es destaca l'elevada taxa d'ocupació de la professió pediàtrica, el 93,8% dels enquestats es troben en situació d'ocupació, d'ells el 76,4% té plaça fixa o contracte indefinit i el 11,8% és interí. I també es ressalta la progressiva feminització que el sector de la pediatria està experimentant. Pel que fa a la satisfacció laboral global, els enquestats la puntuen amb un 5,8 sobre 10. L'aspecte més ben valorat a nivell general ha estat el de les condicions laborals amb un 6,7. Quant al desenvolupament professional, la possibilitat de formar-se ha estat qualificada amb una mitjana de 4,8 i, en contraposició, la de realitzar tasques d'investigació només ha rebut un 3,2. L'elevat volum de treball, la manca de recursos, primordialment derivada de la manca de pediatres, la mala gestió o organització, les poques possibilitats de realitzar tasques no assistencials i el poc reconeixement de la professió són segons els mateixos pediatres enquestats els principals motius que impedeixen l'òptim desenvolupament del sistema públic d'atenció primària, a més de la sobrecàrrega dels professionals. Per tal de millorar aquesta situació, la SEPEAP i DEP proposen un seguit d'iniciatives com, l'augment de la borsa de pediatres en Atenció Primària, mitjançant la millora de les condicions laborals i l'augment de facultatius; la reorganització dels equips d'atenció primària, augmentant el nombre d'infermeres i redefinint les seves funcions i l'ajust de la cartera de serveis, racionalitzant les activitats preventives i reduint l'atenció d'urgències, entre altres propostes.

Más de la mitad de los conductores no lleva las cadenas en invierno

La Fundación RACC realiza el estudio Hábitos de los conductores y mantenimiento del vehículo con la colaboración de DEP Institut El 66,7% de los conductores españoles no lleva nunca las cadenas en el vehículo durante el invierno y más del 70% no las ha colocado nunca. Así se desprende del estudio Hábitos de los conductores y mantenimiento del vehículo realizado por la Fundación RACC con la colaboración de DEP Institut. Según este proyecto, el 37,1% de los conductores españoles confiesa que su vehículo tiene más de 10 años y el 70,4% señala que no tiene previsto comprarse un coche nuevo en los próximos 5 años, especialmente los jóvenes entre 18 y 25 años y los mayores de 60 años. Asimismo, el 54,2% de los conductores entrevistados afirma llevar el vehículo al taller mecánico anualmente, mientras que el 14,2 % dice hacerlo menos de una vez al año. En cuanto al mantenimiento del vehículo, aproximadamente la mitad de los conductores asegura revisar el nivel de aceite de su automóvil entre una y dos veces al año. El 48,6% de los conductores que recorren más de 20.000 kilómetros al año dice controlar la presión de los neumáticos cada mes, mientras que el 24,8% de los que hacen entre 10.000 y 20.000 kilómetros al año los examina entre una y dos veces. Por otra parte, el 36,1% de los españoles no ha cambiado nunca una rueda y el 65% de éstos indica que, si tuviera que hacerlo, solicitaría asistencia mecánica. Metodología A través de este proyecto se ha podido evaluar el conocimiento de los conductores sobre su propio automóvil, especialmente los aspectos que puedan estar relacionados con la asistencia mecánica. Para ello DEP ha realizado un total de 402 entrevistas telefónicas a personas mayores de 18 años, con carné de conducir de todo el Estado español.

Confien en nosaltres

DEP Institut - Coneixe'ns! - D'EP

C. Aragó, 631-633 planta baixa
08026 Barcelona
Tel +34 93 135 24 00
Fax +34 93 467 76 38

ESTUDIS I
CONSULTORIA

Activitats de recerca sociològica, consultoria i serveis relacionats amb l’obtenció, gestió i difusió d’informació per tal de recolzar les empreses, institucions públiques i entitats sense afany de lucre en la seva presa de decisions.

EDUCACIÓ I
ORIENTACIÓ

Disseny i implementació de projectes educatius i d’orientació acadèmica i professional en l’àmbit educatiu i sociocomunitari per a centres educatius, institucions públiques, empreses i entitats sense afany de lucre.

Copyright D'EP Institut

  • Avís legal
  • Política de privacitat