D’EP Institut ha presentat aquesta iniciativa internacional en la que ha participat
El dimecres 27 de juny en el Centre Cultural la Farinera del Clot de Barcelona, D’EP Institut va presentar el projecte europeu Web Based Job Search Support (WBS) i el seu portal en castellà www.clubempleo.es.
Durant la jornada, a més, es va impartir la conferencia “Orientació, TIC i competències: casos i experiències”, a càrrec de Rachel Nelson, responsable de projectes de D’EP Institut i de Cristina Caldas, orientadora professional d’Educaweb. La conferència va donar a conèixer altres projectes europeus relacionats amb les TIC, orientació professional i les competències dels orientadors i orientadores professionals.
A l’acte final del projecte, d’unes dues hores de durada, van assistir més de 40 professionals del sector de l’educació, la formació i el treball per conèixer aquesta iniciativa internacional, que permet crear una comunitat virtual de persones que busquen treball o volen desenvolupar les seves competències professionals. Així mateix, a través del WBS qualsevol persona aturada pot accedir als serveis d’orientació acadèmica i professional, com a exercicis d’acte-coneixement i acte-avaluació, sense fer-se càrrec dels costos que l’assistència presencial pot suposar. A més, els usuaris tenen la possibilitat de compartir experiències amb altres persones en la seva mateixa situació en els fòrums o utilitzant altres funcionalitats del portal com els comentaris sobre documents o els blocs, creant així, una comunitat virtual. El projecte ha creat 8 portals presents en diversos països d’Europa, inclosos dos de socis externs al projecte a Grècia i Romania.
El projecte WBS està cofinançat per la Comissió Europea dins del Programa d’acció en l’àmbit de l’aprenentatge permanent i compta amb la participació d’Itàlia, Espanya, República Txeca, Eslovènia, Polònia i Bulgària. D’EP Institut ha estat l’única empresa catalana i estatal que ha participat en aquesta proposta internacional i ha comptat amb la col·laboració d’Educaweb, com a entitat especialitzada en l’orientació acadèmica i professional.
El present projecte ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea. Aquesta comunicació és responsabilitat exclusiva del seu autor. La Comissió no és responsable de l’ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.
Punt de Referència és una associació que acompanya a jovent tutelat i extutelat i/o en risc d’exclusió en el seu procés d’emancipació. Durant el 2022 i el 2023, D’EP Institut ha donat suport a l’associació en l’avaluació de projectes relacionats amb:
La Fundació Caja Navarra aporta anualment un fons destinat a les crisis humanitàries oblidades. D’EP Institut va donar suport en la gestió de la convocatòria de 2023 en què es van presentar 8 entitats i se’n van beneficiar tres: Manos Unidas, UNICEF i EACNUR. Concretament D’EP s’ha encarregat de preparar els materials pel jurat, sistematitzant els criteris d’avaluació, recollir les seves aportacions i oferir els resultats de la seva valoració.
D’EP Institut ha dinamitzat les sessions impulsades pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) per identificar els 10 reptes per al Desenvolupament Sostenible (edició 2022 - publicada el 2023) que han comptat amb la participació de l’Aliança Catalunya 2030. La tasca desenvolupada per D’EP Institut ha estat la preparació dels continguts i materials per les sessions, la dinamització d’aquestes i l’anàlisi i presentació de les conclusions. Prèviament a la primera sessió es va portar a terme una consulta online a membres de l’Aliança per tal de centrar el debat. En total s’han realitzat 4 sessions d’una durada aproximada de 4 hores cadascuna. Podeu consultar l’informe a: https://cads.gencat.cat/web/.content/Documents/Informes/2023/10-REPTES-15_09_23-ACCESSIBLE.pdf
DE’P Institut ha elaborat la “Guia pràctica d’avaluació dels Plans Locals de Salut”(PLS) a sol·licitud de la Diputació de Barcelona, per tal de tenir un document que faciliti l’avaluació i per tant valorar l’acompliment dels objectius plantejats. La guia aporta pautes per planificar i desenvolupar el seguiment i l’avaluació del PLS, i també fa recomanacions sobre la difusió dels resultats obtinguts. S’estructura en 6 capítols i en el darrer s’ofereix un decàleg amb els 10 principis bàsics a tenir en compte en la realització del seguiment i/o avaluació d’un PLS. Per més informació: https://llibreria.diba.cat/cat/llibre/guia-practica-d-avaluacio-d-un-pla-local-de-salut_69070
Novament D’EP Institut està donant suport en el projecte OpenCohesion School Catalunya que es va iniciar el curs escolar 2019-2020. Actualment el projecte s’impulsa des de la Àrea de Dades Obertes de la Direcció General d’Administració Digital (DGAD). L’alumnat de 3r i 4t d’ESO que hi participa desenvolupa una recerca, posant en pràctica els principis de l’auditoria ciutadana, fent servir dades i informació qualitativa per avaluar intervencions finançades per les polítiques de cohesió de la Unió Europea en el seu territori, aportant resultats i implicant-se activament. Durant el curs 2023-2024 D’EP Institut està realitzant l’acompanyament a la DGAD per a la implementació del projecte elaborant les guies didàctiques, dinamitzant els webinars i donant suport en el disseny de l’acte final. Per últim, s’ha encarregat de l’avaluació d’aquesta edició del projecte. Més informació: https://administraciodigital.gencat.cat/ca/dades/dades-obertes/projectes/open-cohesion-school/index.html