DEP Institut ha presentat aquesta iniciativa internacional en la que ha participat

 

El dimecres 27 de juny en el Centre Cultural la Farinera del Clot de Barcelona, DEP Institut va presentar el projecte europeu Web Based Job Search Support (WBS) i el seu portal en castellà www.clubempleo.es.

Durant la jornada, a més, es va impartir la conferencia “Orientació, TIC i competències: casos i experiències”, a càrrec de Rachel Nelson, responsable de projectes de DEP Institut i de Cristina Caldas, orientadora professional d’Educaweb. La conferència va donar a conèixer altres projectes europeus relacionats amb les TIC, orientació professional i les competències dels orientadors i orientadores professionals.

A l’acte final del projecte, d’unes dues hores de durada, van assistir més de 40 professionals del sector de l’educació, la formació i el treball per conèixer aquesta iniciativa internacional, que permet crear una comunitat virtual de persones que busquen treball o volen desenvolupar les seves competències professionals. Així mateix, a través del WBS qualsevol persona aturada pot accedir als serveis d’orientació acadèmica i professional, com a exercicis d’acte-coneixement i acte-avaluació, sense fer-se càrrec dels costos que l’assistència presencial pot suposar. A més, els usuaris tenen la possibilitat de compartir experiències amb altres persones en la seva mateixa situació en els fòrums o utilitzant altres funcionalitats del portal com els comentaris sobre documents o els blocs, creant així, una comunitat virtual. El projecte ha creat 8 portals presents en diversos països d’Europa, inclosos dos de socis externs al projecte a Grècia i Romania.

El projecte WBS està cofinançat per la Comissió Europea dins del Programa d’acció en l’àmbit de l’aprenentatge permanent i compta amb la participació d’Itàlia, Espanya, República Txeca, Eslovènia, Polònia i Bulgària. DEP Institut ha estat l’única empresa catalana i estatal que ha participat en aquesta proposta internacional i ha comptat amb la col·laboració d’Educaweb, com a entitat especialitzada en l’orientació acadèmica i professional.

El present projecte ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea. Aquesta comunicació és responsabilitat exclusiva del seu autor. La Comissió no és responsable de l’ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.