DEP Institut està treballant en un projecte europeu que pretén analitzar i millorar l’orientació entre l’alumnat de Primària

Widening the Future és un projecte finançat per la Comissió Europea dintre del marc del programa Comenius, en el que participen entitats del sector de cinc països europeus: Dinamarca, Espanya, Itàlia, el Regne Unit i Romania. L’objectiu d’aquest projecte, en que DEP Institut és soci, és analitzar i millorar l’orientació acadèmica i professional entre l’alumnat de Primària.

Amb aquesta iniciativa es vol fomentar l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre escoles, mestres, tutors, orientadors i psicopedagogs; conèixer i crear nou coneixement sobre l’orientació acadèmica i professional a Primària i identificar recursos pedagògics i d’orientació per l’alumnat.

Widening the Future també inclou el desenvolupament i realització de sessions de formació i intercanvi basats en l’aprenentatge cooperatiu perquè escoles, mestres, tutors i psicopedagogs puguin incorporar i millorar activitats d’orientació amb l’alumnat per tal de prevenir i reduir el fracàs escolar, entre altres problemàtiques.

Durant el mes d’abril DEP Institut ha realitzat una sessió de debat amb mestres, tutors, directors i psicopedagogs d’escoles de l’àrea metropolitana de Barcelona per tal d’identificar experiències i compartir les necessitats relacionades amb els recursos i eines per a l’orientació acadèmica i professional a Primària.

El present projecte ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea. Aquesta comunicació és responsabilitat exclusiva del seu autor. La Comissió no és responsable de l’ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.