D’EP Institut col·labora amb la Fundació Bertelsmann per tal d’avaluar la seva incidència en l’àmbit de la Formació Professional Coordinada (OPC). El model es basa amb una metodologia avalada a nivell internacional.
La Fundació Bertelsmann, com Think Tank reconegut, innovador i influent, té com a missió impulsar el canvi social positiu, perquè la societat per si mateixa sigui sostenible en el temps.
Actualment, a Espanya, la Fundació Bertelsmann, motivada per l’efecte de la crisi econòmica en la desocupació juvenil, busca sensibilitzar els actors clau i decisors en els àmbits de formació i l’ocupació sobre la necessitat d’una cooperació més estreta entre el mercat laboral i les institucions educatives.
Per això ha apostat de manera decidida per desenvolupar iniciatives i eines, sota el lema “Per l’ocupació juvenil”, que contribueixin a afavorir l’accés dels joves al mercat laboral, centrant-se en la transició escola-treball. A més de promoure el diàleg públic mitjançant l’elaboració d’estudis i debats al voltant d’aquestes iniciatives.
Més informació: www.fundacionbertelsmann.org
Cultura Universalis pretén desenvolupar i posar a prova una sèrie de tallers d'activitats creatives basades en la cultura i un joc interactiu en línia per millorar la competència intercultural i l'actitud prosocial a través de l'art en infants de 7 a 14 anys, el caràcter i potencial dels quals encara estan en desenvolupament, per la qual cosa la seva receptivitat a diferents estímuls és més àmplia. Tots els materials s'organitzen a través de 7 temàtiques:
Punt de Referència és una associació que acompanya a jovent tutelat i extutelat i/o en risc d’exclusió en el seu procés d’emancipació. Durant el 2022 i el 2023, D’EP Institut ha donat suport a l’associació en l’avaluació de projectes relacionats amb:
La Fundació Caja Navarra aporta anualment un fons destinat a les crisis humanitàries oblidades. D’EP Institut va donar suport en la gestió de la convocatòria de 2023 en què es van presentar 8 entitats i se’n van beneficiar tres: Manos Unidas, UNICEF i EACNUR. Concretament D’EP s’ha encarregat de preparar els materials pel jurat, sistematitzant els criteris d’avaluació, recollir les seves aportacions i oferir els resultats de la seva valoració.
D’EP Institut ha dinamitzat les sessions impulsades pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) per identificar els 10 reptes per al Desenvolupament Sostenible (edició 2022 - publicada el 2023) que han comptat amb la participació de l’Aliança Catalunya 2030. La tasca desenvolupada per D’EP Institut ha estat la preparació dels continguts i materials per les sessions, la dinamització d’aquestes i l’anàlisi i presentació de les conclusions. Prèviament a la primera sessió es va portar a terme una consulta online a membres de l’Aliança per tal de centrar el debat. En total s’han realitzat 4 sessions d’una durada aproximada de 4 hores cadascuna. Podeu consultar l’informe a: https://cads.gencat.cat/web/.content/Documents/Informes/2023/10-REPTES-15_09_23-ACCESSIBLE.pdf
DE’P Institut ha elaborat la “Guia pràctica d’avaluació dels Plans Locals de Salut”(PLS) a sol·licitud de la Diputació de Barcelona, per tal de tenir un document que faciliti l’avaluació i per tant valorar l’acompliment dels objectius plantejats. La guia aporta pautes per planificar i desenvolupar el seguiment i l’avaluació del PLS, i també fa recomanacions sobre la difusió dels resultats obtinguts. S’estructura en 6 capítols i en el darrer s’ofereix un decàleg amb els 10 principis bàsics a tenir en compte en la realització del seguiment i/o avaluació d’un PLS. Per més informació: https://llibreria.diba.cat/cat/llibre/guia-practica-d-avaluacio-d-un-pla-local-de-salut_69070