Web per orientar a distància a adults desocupats de tota Europa

DEP forma part de l’equip de treball del projecte Web based Job Search Support (WBS), finançat per la Comissió Europea i centrat en una metodologia basada en un web de connexió de comunitats virtuals per orientar a distància a adults desocupats. Juntament amb DEP hi participen altres 5 partners provinents de Bulgària, Eslovènia, Itàlia, Polònia i República Txeca.

El web estarà estructurat en 3 apartats. El primer correspondrà a l’àrea personal de l’usuari on podrà incloure el seu currículum i tota la informació que desitgi destacar sobre el seu perfil. La 2a secció farà referència a l’orientació acadèmica i professional on s’oferira suport mitjançant diferents exercicis d’autorreflexió per tal que l’usuari aprofundeixi en allò que vol i espera del seu futur i es respondran els seus dubtes sobre el desenvolupament acadèmic. També es proporcionarà un servei online amb el suport d’un orientador professional i la possibilitat d’intercanviar informació entre els usuaris a través de fòrums. Finalment, l’últim apartat serà on s’emmagatzemaran tots els documents i informació aportats tant pels professionals com pels usuaris.

L’objectiu d’aquesta inicativa és aconseguir que qualsevol persona desocupada pugui tenir accés als serveis d’orientació acadèmica i professional sense tenir que fer-se càrrec dels costos que l’assistència presencial pot suposar.