Més del 85% dels graduats a ELISAVA troba feina relacionada amb els estudis en menys de 6 mesos

DEP s’ha fet càrrec de l’estudi sobre la incorporació laboral dels graduats de l’Escola Superior de Disseny


El 88,3% dels titulats a l’Escola Superior de Disseny ELISAVA troba feina en menys de sis mesos i el 36,7% triga menys d’un mes en treballar en una feina pròpia de la seva formació. Així ho confirma l’estudi realitzat per DEP Institut sobre la incorporació laboral de les persones que han finalitzat els estudis de grau entre l’any 2005 i 2008 a ELISAVA.

En una escala del 0 al 10, les persones graduades consideren que la dificultat per obtenir el primer treball propi de la formació cursada és molt baixa (2,3 punts). Alhora, la seva satisfacció amb la feina és notable (7,1 punts), sobretot a causa de que el contingut d’aquesta és altament valorat (7,1 punts).

Els aspectes més destacats d’ELISAVA per part dels enquestats han estat la bona formació en eines informàtiques i digitals, la qualitat del professorat que imparteix els aprenentatges i el programa docent dels estudis de grau.

La població d’estudi ha estat l’alumnat graduat dels anys 2005-2006, 2006-2007 i 2007-2008 en alguns dels tres estudis de grau que ofereix l’escola ELISAVA: Arquitectura Tècnica, Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial i Grau Superior en Disseny.

ELISAVA i DEP ja han treballat junts anteriorment. El 2007, DEP va realitzar un projecte per a l’Escola Superior de Disseny sobre el perfil del seu alumnat de màsters i postgraus. D’aquest s’extreia que el 56,2% dels seus estudiants eren estrangers i que el perfil predominant, amb el 37,4%, era el de l’alumna de 25 o més anys provinent de Mèxic, Brasil, Portugal i Itàlia.

Actualment DEP Institut i ELISAVA continuen treballant en altres estudis centrats en la situació laboral de qui ha realitzat formació de màster o postgrau en aquest centre i en la satisfacció de les empreses ocupadores.