El centre de Colegios del Mundo Unido en Espanya complirà els estàndards de qualitat més alts

La Fundación Colegios del Mundo Unido (CMU) ha encarregat a DEP Consultoria Estratègica el desenvolupament d’un Pla de Qualitat de la gestió del futur centre que obrirà les seves portes a Espanya el 2013. Aquest quedarà situat a l’antic campus de la Universidad Pontifícia Comillas (Cantàbria) i acollirà 240 nois i noies d’entre 16 i 19 anys que acudiran becats i seleccionats des de més de 80 països.

Tant per a CMU com per a DEP, es tracta d’un repte ja que la procedimentació dels centres educatius sol realitzar-se una vegada que aquests ja estan en funcionament. En canvi, en el cas de Colegios del Mundo Unido España no està sent així, ja que no obrirà les seves portes fins al mes de setembre de 2013.

Colegios del Mundo Unido s’ha marcat com a objectiu que el futur centre es converteixi en un model de sostenibilitat, d’accessibilitat i exemple en l’ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) aplicades al món educatiu. El disseny d’un pla de qualitat abans de la seva obertura es convertirà en una eina molt útil per garantir que el col·legi es materialitzi seguint la missió, visió i valors definits en el projecte. D’aquesta manera, es concretarà l’eficàcia i eficiència dins dels processos productius i a establir un model organitzatiu i de gestió de prestigi.

Un altre dels avantatges de desenvolupar un sistema de gestió de la qualitat (SGC) abans d’iniciar l’activitat educativa és la reducció de costos que implica la implantació d’un SGC en termes de difusió i formació entre la comunitat educativa.

Com a responsable del disseny de l’esmentat pla de qualitat, DEP ha establert els objectius del sistema de qualitat i el seu abast a partir dels quals concretarà un mapa de processos, definirà els processos clau i dissenyarà indicadors per avaluar el seu compliment i desenvolupament.

Sobre Colegios del Mundo Unido: 

Colegios del Mundo Unido (www.colegiosmundounido.es) és una organització internacional sense ànim de lucre amb presència a més de 125 països que fomenta una societat pacífica a través de l’educació multicultural. Fundada el 1962 i presidida per Nelson Mandela i per la Reina Noor de Jordània, compte amb 13 centres d’excel·lència acadèmica repartits per Amèrica, Àsia, Europa i l’Àfrica. En cada un d’aquests col·legis, estudien el Batxillerat Internacional uns 200 estudiants de 16 a 19 anys procedents d’uns 80 països. Tots els alumnes són becats i seleccionats pels seus comitès nacionals atenent el seu expedient i el mèrit personal, sense tenir en compte el seu origen socioeconòmic, credo religiós o polític. Durant la seva estada en els col·legis, els alumnes emprenen programes de voluntariat i prenen part en fòrums que fomenten l’enteniment internacional i el desenvolupament sostenible en un clima de diversitat. Després de gairebé dues dècades gestionant beques perquè nois i noies espanyols puguin estudiar en un d’aquests centres, la Fundación Comité Español de los Colegios del Mundo Unido treballa en la posada en marxa del centre número 14 de la xarxa, que obrirà les seves portes en el curs 2013-14 a dos dels edificis de l’antiga Universidad Pontifícia Comillas (Cantàbria).