Colegios del Mundo Unido ubicarà un centre a Cantàbria

DEP realitza el projecte del col·legi

 

La Fundación del Comité Español de los Colegios del Mundo Unido (CMU) decidit, finalment, crear l’únic centre educatiu deUnited World Colleges de l’Estat a Cantàbria.

L’Entitat va estudiar, durant mesos, juntament amb DEP Consultoria Estratègica la possibilitat d’ubicar un dels seus col·legis de batxillerat internacional a l’Estat espanyol.

La tasca de DEP ha consistit en l’anàlisi de la viabilitat i en la confecció del projecte educatiu que adapti els valors de Colegios del Mundo a les especials característiques culturals, sociodemogràfiques i educatives dels països de la conca mediterrània. A més, ha col·laborat en la selecció de la ubicació, definició i distribució de les diferents àrees del campus i la realització de les projeccions financeres i el seguiment durant tot el procés fins a l’aprovació definitiva del projecte.

La Fundación del Comité Español de los Colegios del Mundo Unido (CMU) i DEP han treballat molt estretament a l’hora d’escollir entre les 2 propostes finalistes: la de la comunitat càntabra i la d’Alacant. Finalment, ha estat escollida la primera opció, creada per la Fundación Comillas.

En principi, l’edifici que albergarà l’únic CMU de l’Estat serà el de la Universidad Pontifícia de Comillas i acollirà a 250 estudiants per curs.

United World Colleges és un moviment internacional, l’objectiu del qual és promoure la pau i l’enteniment internacional, sense ninguna connotació ideològica, política ni religiosa. Actualment hi ha 12 Colegios del Mundo Unido i 124 Comités Nacionales de CMU en diferents països del món.

Entrevista a la Sra. Berta Fraguas Garrido, Directora de la Fundación Colegios del Mundo Unido de España