Avaluació de les guinguetes de les platges de Barcelona

DEP Institut es fa càrrec durant la temporada 2015 de l’estudi d’avaluació de les guinguetes

L’objectiu principal de l’estudi és conèixer i analitzar el perfil, els hàbits i la valoració que se’n fa del servei ofert per les guinguetes de les platges de la ciutat de Barcelona, tant des de la perspectiva de les persones usuàries com de les persones no usuàries.

Per això, es van realitzar fins el mes d’octubre de 2015 més de 2.000 entrevistes in situ en base a les dades d’afluència a les diferents platges de Barcelona facilitades per l’Ajuntament de Barcelona.

El 2014 DEP Institut també va realitzar l’estudi. Dels resultats se’n desprenia que, globalment, les guinguetes de les platges de Barcelona eren valorades amb un 7,7 per part de les persones usuàries i més del 80% tenia intenció de tornar-hi. Pel que fa a les instal•lacions, l’aspecte millor valorat va ser la ubicació (8,6), seguit de l’accés (8,4); mentre que la valoració menys positiva era pels lavabos (6,4). Pel que fa als productes i serveis, l’aspecte millor valorat era el tracte del personal (8,2); mentre que el que treia la nota més baixa era la relació qualitat-preu (6,9).

Pel que fa al perfil del consumidor, l’estudi va posar de relleu que són majoritàriament persones de 35 a 49 anys de Barcelona ciutat, però amb una proporció important de persones estrangeres (37,2%), especialment residents a Holanda, Anglaterra i Alemanya. Normalment hi van amb la parella (34,6%) i/o amb amics i coneguts (32,3%) i arriben caminant (38,5%).